Prințul Andrew, la un pas de a fi evacuat. Regele Charles i-a retras echipa de securitate de la reședința Royal Lodge

Prințul Andrew, la un pas de a fi evacuat. Regele Charles i-a retras echipa de securitate de la reședința Royal Lodge

Prințul Andrew se confruntă cu noi presiuni pentru a părăsi reședința sa de la Royal Lodge, după ce Regele a decis să concedieze echipa de securitate privată formată din zece membri.

Prințul Andrew. FOTO Arhivă

Prințul Andrew. FOTO Arhivă

În acest weekend, atât Regele, cât și Andrew se află la proprietatea Balmoral din Scoția, pe măsură ce tensiunile legate de reședința Ducelui se intensifică. Regele a finanțat gărzile private la reședința de 31 de camere din Windsor de când polițiștii înarmați, care costau 3 milioane de lire sterline pe an, au fost retrași în 2022, în contextul cazului de abuz sexual din SUA.

O sursă de la Palat a declarat pentru The Sun: „Toată lumea speculează că acest lucru înseamnă că Ducele va trebui să părăsească Royal Lodge, pentru că ce alt motiv ar putea exista pentru a-i retrage securitatea?”.

Gărzile private își vor încheia contractele la sfârșitul lunii octombrie și nu se știe dacă cineva va fi angajat pentru a le înlocui. „Nu este un secret că Regele vrea să-l scoată de acolo”, a adăugat sursa.

Nu este clar ce se va întâmpla cu echipa de securitate după ce își va încheia contractele. În luna mai, s-a aflat că Charles intensifică presiunea asupra lui Andrew într-un conflict numit „asediul de la Royal Lodge”, avertizându-și fratele că viața sa va deveni „din ce în ce mai rece și inconfortabilă”.

Prințul Andrew. FOTO Arhivă

Prințul Andrew. FOTO Arhivă

Regele Charles ar putea chiar să taie finanțarea anuală de 4 milioane de lire sterline pe care o plătește pentru a-l susține pe Duce.

La începutul acestui an, The Sun a dezvăluit că Andrew, care locuiește la Lodge cu fosta soție Sarah Ferguson, a respins șansa de a se muta în Frogmore Cottage din apropiere, fosta casă a lui Harry și Meghan.

Sursele palatului au insistat întotdeauna că Andrew „rămâne fratele regelui” și este binevenit la evenimentele de familie, dar nu se va întoarce niciodată la datoria publică.

Andrew a fost prins anterior făcând lobby în culise pentru ca Ministerul de Interne să-și restabilească avantajul de securitate finanțat de contribuabili.

El și-a pierdut privilejiu la securitate non-stop, după ce a fost chemat la Castelul Windsor în ianuarie 2022 și „dezbrăcat” de rolurile sale regale de regretata Regină.

Andrew a promis că va lupta împotriva acuzațiilor de agresiune sexuală din partea fostei sclave Epstein Virginia Giuffre, alegând să plătească milioane de lire doamnei Giuffre, pentru ca dosarul să nu ajungă în instanță.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ungaria a început provocările? / Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași” ai UDMR

2 Ești român? / Citește acest text al profesorului Dan Ungureanu!

3 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

4 „Aceasta e mutarea de șah” / Lovitura genială a ucrainenilor care îi poate sili pe ruși să ceară pace

5 VIDEO „Păpușul” lui Putin tremură? / „Am putea pierde”