Principalele trei greșeli pe care le fac pensionarii: unii ajung să se întoarcă la muncă
Un sondaj recent al ResumeBuilder.com a arătat că una din opt persoane pensionate din SUA intenționează să se întoarcă la muncă în 2024, din cauza costurilor ridicate, inflației, economiilor insuficiente și plictiselii, potrivit paginii GOBankingRates , citată de Yahoo Life.
Mulți pensionari ajung în situația de a nu mai face față cheltuielilor. FOTO Shutterstock
Mulți pensionari au regrete legate de modul în care și-au cheltuit banii. Se întâmplă însă nu doar în America, ci în majoritatea țărilor lumii.
Iată trei lucruri pe care pensionarii au spus că au irosit banii și au fost nevoiți să se întoarcă la muncă.
Sprijinirea copiilor adulți
Din ce în ce mai mulți pensionari își susțin copiii și după ce devin adulți, dar îi costă atât de mult încât nu se mai descurcă financiar.
Exemplul unui bărbat în vârstă de 65 de ani din Seattle, care și-a susținut financiar cei doi fii încă de când au absolvit liceul - ceea ce i-a generat o pierdere de 400.000 de dolari în fondurile sale de pensii, după cum a explicat explicat el pentru Fortune - e sugestiv.
Întreținerea unei case mai mari
Pentru astfel de situații, relevant este exemplul unui bărbat care a fost șofer de camion timp de 30 de ani înainte de a se pensiona în 2008, dar s-a întors la muncă în 2020, după ce el și soția sa au cumpărat o casă, potrivit NBC News.
„Când locuiam într-un apartament, ne descurcam bine pentru că ne puteam permite cu ușurință, dar în fiecare an chiria creștea”, a spus Boulware.
Cuplul și-a cumpărat casa cu economiile de-o viață, dar a ajuns să se teamă că o va pierde. Fiecare plată a creditului ipotecar era o provocare și, adesea, cei doi au fost nevoiți să taie de la alte cheltuieli, cum ar fi mâncarea și benzina, pentru a se descurca.
În cele din urmă, bărbatul s-a înscris într-un program de formare profesională pentru adulții cu venituri mici și a fost angajat într-un post de funcționar.
Inexistența unei sume suficiente de bani pusă deoparte
Un alt exemplu prezentat este cel al unei asistente medicale în vârstă de 70 de ani care s-a pensionat în 2019, dar s-a întors la muncă din cauza preocupărilor legate de buget.
Costurile pentru alimente, locuințe, deținerea unei mașini și asigurări au crescut vertiginos în ultimii ani, iar ea, ca mulți alți pensionari, nu a luat niciodată în calcul creșterile dramatice ale costului vieții și nu și-a pus deoparte suficiente economii.
După ce a avut grijă de nepoții ei în timpul pandemiei, Fleming a declarat pentru WSJ că și-a luat un loc de muncă care se ocupa de vânzarea de bilete și de reclamații la un call center dintr-un parc de distracții.
Femeia caută acum un loc de muncă de asistentă medicală mai bine plătit, mai aproape de casă, pentru a ajuta la acoperirea costurilor de călătorie și de îmbunătățire a locuinței.
Sursa: adevarul.ro