Prince, acuzat de abuz fizic și emoțional de fostele iubite, într-un documentar care urmează să fie difuzat

Prince, acuzat de abuz fizic și emoțional de fostele iubite, într-un documentar care urmează să fie difuzat

Fostele iubite ale lui Prince l-au acuzat de abuz fizic și emoțional într-un documentar bombă de nouă ore, potrivit The New York Times Magazine.

Prince a murit la vârsta de 57 de ani FOTO: Arhivă

Prince a murit la vârsta de 57 de ani FOTO: Arhivă

Filmul lui Ezra Edelman („O.J.: Made in America”),realizat în colaborare cu Netflix, include interviuri cu zeci de foști parteneri de afaceri, iubiți, prieteni și asociați ai lui Prince. Documentarul a fost subiectul multor discuții între creatorii filmului și moștenirorii lui Prince.

Printre meditațiile asupra măiestriei sale artistice se află detalii despre defectele sale personale, acuzații de abuz fizic și emoțional, relatări despre propria sa copilărie abuzivă și abandonarea tinerei sale soții Mayte Garcia după ce cuplul a pierdut copilul, relatează Times, scrie eu.usatoday.com.

Într-o declarație împărtășită luni cu USA TODAY, Prince Legacy LLC - care cuprinde membrii familiei regretatului cântăreț, editura muzicală și compania de management al talentelor Primary Wave Music au declarat: „Cei care au responsabilitatea de a îndeplini dorințele lui Prince trebuie să-i onoreze creativitatea și geniul. Ne străduim să rezolvăm problemele legate de documentar, astfel încât povestea sa să poată fi spusă într-un mod care să fie corect din punct de vedere faptic și care să nu caracterizeze greșit sau să senzaționalizeze viața sa”, se arată în declarație. „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să împărtășim darurile lui Prince și să celebrăm impactul său profund și de durată asupra lumii.”

Filmul include un interviu cu mai multe foste iubite ale lui Prince, inclusiv Jill Jones, care și-a amintit de o noapte din 1984, când ea și o prietenă l-au vizitat pe cântăreț într-un hotel.

Jones a afirmat că, după ce câștigătorul premiului Grammy a sărutat-o pe prietena ei, ea l-a pălmuit. Își amintește că el i-a spus: „Ăsta nu e un film cu (înjurături)”. Cei doi au început să se certe înainte ca Jones să spună că cântărețul a început să o lovească în mod repetat în față. Ea nu a depus plângere după ce managerul lui i-a spus că asta i-ar fi pus capăt carierei. Îl iubea și își dorea în continuare să fie cu el, așa că a rămas lângă el ani de zile după aceea, ar fi spus ea în documentar.

Susannah Melvoin, geamăna identică a chitaristei Wendy Melvoin de la The Revolution, a fost și ea implicată în relația cu Prince. Ea își amintește că, după ce cuplul s-a mutat împreună, el i-a inspectat apelurile telefonice și a fost descurajat să părăsească locuința lor.

Se pare că filmul include și un interviu cu Mayte Garcia, fosta soție a lui Prince. Documentarul urmărește întâlnirea lor când ea avea 16 ani și el 35, după ce a văzut videoclipuri cu ea dansând din buric. Într-o scrisoare pe care Prince i-a scris-o cândva, prezentată în documentar, el spunea că o adoră pe ea și virginitatea ei: „Unul dintre principalele motive pentru care te iubesc și te venerez este pentru că nu ai o istorie. Și ceea ce este mai frumos este că nu-ți dorești una”.

Garcia își amintește că au început o relație intimă când ea avea 19 ani. Cuplul s-a căsătorit când ea avea 22 de ani, iar în noaptea nunții i-au fost dăruite două cântece: „Friend, Lover, Sister, Mother/Wife” și ”Let's Have a Baby”.

Garcia a rămas însărcinată, iar fiul lor s-a născut la opt luni de sarcină. Cuplul a descoperit că băiatul suferea de sindromul Pfeiffer de tip 2, care îl lipsea de capacitatea de a respira singur, și au luat decizia de a-l deconecta de la aparate. La scurt timp după aceea, Prince se afla într-un avion pentru un spectacol în Miami, conform documentarului.

Garcia și-a amintit de un incident petrecut la o săptămână după moartea copilului lor, când Prince a surprins-o plângând pe podea și a anunțat-o că Oprah va intervieva cuplul la ei acasă în acea dimineață. Imaginile din seif ar fi prezentate în documentar, în care Prince îi face observația lui Garcia, care purta o fustă mini și o jachetă albă: „Îți putem vedea sub rochie”.

Garcia a declarat că Prince i-a spus să nu anunțe moartea copilului lor în timpul interviului și, în cele din urmă, a devenit rece față de ea. Căsătoria s-a încheiat curând, dar în film, Garcia nu îl critică, relatează Times.

Colaboratorii lui Prince își amintesc natura „dominatoare”

Unii dintre foștii colaboratori ai lui Prince, inclusiv membri ai trupei The Revolution, și-au amintit de natura uneori dominatoare a acestuia în interacțiunile lor cu el.

Lisa Coleman, muziciană la The Revolution, își amintește în documentar cum, atunci când trupa a cerut un salariu mai bun, Prince le-a spus că, dacă îl iubesc cu adevărat, nu ar cere mai mult. Când membrii trupei au amenințat că vor pleca, cântărețul piesei „When Doves Cry” le-a spus că blufează, iar grupul s-a destrămat în 1986.

Wendy Melvoin își amintește în documentar cum, în timpul unei perioade din viața lui Prince în care acesta a devenit mai religios, i-a cerut să își renege homosexualitatea ca o condiție prealabilă pentru reunirea trupei The Revolution. Povestea vine în contrast cu adorația de altădată a lui Prince față de eliberarea ei sexuală. Potrivit Times, aceasta a fost una dintre zecile de părți din film pentru care averea lui Prince a cerut să fie schimbată sau eliminată.

Copilăria abuzivă a lui Prince, dezvăluită într-un documentar inedit

Pe baza interviurilor din documentar, Prince ar fi fost dat afară din casa mamei sale la vârsta de 12 ani și din casa tatălui său la vârsta de 14 ani.

Sora lui Prince, Tyka Nelson, își amintește de abuzurile perpetuate în casa lor de către tatăl lor. Mai târziu, documentarul amintește de înstrăinarea dintre Prince și familia sa.

Filmul examinează dorința acestuia de a primi laudele părinților săi: „Bună, tataie, te rog pune partea cu o stea pe ea. Este mai lungă și mai bună. Te iubesc, Prince”, scria o dedicație a lui Prince către tatăl său pe o copie a albumului ”1999”, așa cum se vede în documentar și potrivit Times. Mai târziu, pe măsură ce cariera sa atingea cote majore și pe fondul multiplelor încercări de reconciliere, filmul îl arată pe tatăl lui Prince încercând să își asume meritele pentru succesul său în interviuri.

Estate blochează lansarea documentarului de 9 ore despre Prince

Times Magazine a declarat că a realizat mai mult de 20 de interviuri referitoare la film. Editorul adjunct Sasha Weissis ar fi văzut documentarul inedit anul trecut, la o mică proiecție privată în Brooklyn, în cadrul căreia și alte personalități, inclusiv Questlove, au vizionat filmul.

The Times a relatat că, atunci când echipa lui Edelman a organizat o proiecție pentru succesiunea lui Prince, un avocat care reprezenta succesiunea a prezentat ulterior echipei de filmare 17 pagini cu modificările solicitate. Echipa lui Edelman a făcut unele ajustări, dar se pare că nu a reușit să mulțumească proprietatea.

În iulie, Variety a raportat că masivul documentar era „mort în apă”, averea lui Prince susținând că filmul include multiple „inexactități factuale”.

Într-o declarație furnizată publicației Times, Netflix a confirmat că una dintre cauzele întârzierii documentarului au fost problemele cu moștenirea, dar nu a oferit mai multe detalii.

„Acest proiect documentar s-a dovedit la fel de complex ca Prince însuși”, se arată în declarație. „Am arhivat meticulos viața lui Prince și am muncit din greu pentru a susține seria lui Ezra. Dar există încă probleme contractuale semnificative cu proprietatea care împiedică lansarea documentarului.”

Cântărețul a murit în 2016 la complexul său din Minneapolis, la vârsta de 57 de ani. Datele publice publicate la șase săptămâni după moartea sa au arătat că a murit din cauza unei supradoze accidentale de fentanil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Un episod șocant din copilăria lui Vladimir Putin, relatat de învățătoarea sa, explică multe...