Primele permise luate în urma testării modificării OUG cu privire la testarea antidrog au fost înapoiate. Rezultatele au fost fals pozitive

Primele permise luate în urma testării modificării OUG cu privire la testarea antidrog au fost înapoiate. Rezultatele au fost fals pozitive

Primele patru permise de conducere, reținute după intrarea în vigoare a ordonanței ce stabilește măsuri în domeniul siguranței rutiere, au fost returnate șoferilor.

foto testare antidrog

Primele permise luate în urma testării modificării OUG 84 au fost înapoiate FOTO Politia Romana

Acest lucru a avut loc după ce rezultatele analizelor au fost emise în mai puțin de 48 de ore de la recoltare, conform anunțului făcut miercuri de Radu Gâtan, șef-serviciu la Brigada Rutieră a Capitalei.

Dintre cele 27 de teste efectuate începând cu data de 29 iunie și până luni, 24 au avut rezultate pozitive, confirmate de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”. Prin urmare, peste 85% rata de confirmare la probe, dintre șoferii testați pozitiv cu aparatul.

Cei patru șoferi care și-au primit marți permisele de conducere înapoi, au susținut că au consumat diverse medicamente și au primit rezultate de sânge negative.

Radu Gâtan a explicat că, imediat după primirea buletinelor de analiză toxicologică de la INML, colegii săi au validat dreptul de a conduce în bazele de date, asigurând astfel că șoferii nu vor întâmpina probleme dacă sunt opriți în trafic.

Amintim că, Ordonanța de urgență care prevede reținerea permisului de conducere pentru șoferii ce refuză testarea sau sunt depistați pozitiv la testul pentru alcool ori substanțe psihoactive, și restituirea acestuia dacă rezultatele analizelor nu sunt primite în termen de 72 de ore, a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat proiectul de ordonanță de urgență joia trecută, aducând clarificări cu privire la șoferii suspectați de consumul de substanțe psihoactive și cei care refuză testarea. Aceste măsuri sunt menite să întărească siguranța rutieră și să gestioneze mai eficient situațiile în care există suspiciuni de consum de substanțe interzise.

Conform listei efectuate de către o farmacie din România, printre medicamentele care pot da un rezultat pozitiv la drugtest se numără și cele care conțin substanța activă codeină, pseudoefedrină sau pur și simplu ibuprofenul simplu, medicamentele care au aceste substanțe active în componență, putând da un rezultat fals pozitiv la testele antidrog.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii