Primele elemente ale anchetei în cazul zborului București-Zurich arată că ar fi vorba de o defecțiune la unul dintre motoarele avionului. Cum răspunde compania
Din primele detalii din cadrul anchetei desfășurate în cazul avionului care decolase de la Bucureşti cu destinaţia Zurich și a aterizat de de urgență luni la Graz, în Austria reiese că ar fi vorba de o „problemă tehnică la unul dintre motoarele” grupului american Pratt & Whitney, anunţă într-un comunicat compania aeriană elveţiană, potrivit News.ro
FOTO: X
Swiss Air, compania care operează avionul, estimează că nu are motive să-şi imobilizeze la sol flota de aeronave de acest tip.
„Pe baza analizelor noastre actuale şi în cooperare strânsă cu autorităţile competente, nimic nu indică faptul că securitatea acestui tip de avion este compromisă”, subliniază în acest comunicat, emis joi, compania.
La momentul incidentului , 74 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care zece au avut nevoie de îngrijiri medicale.
De asemenea, În momentul evacuării, un membru al echipajului, care își pusese anterior o mască de protecție și era încă conștient, a leșinat.
„Până în prezent, toate indiciile confirmă că nu există o problemă fundamentală care să compromită securitatea”, afirmă întreprinderea. Despre aeronava Airbus A220, compania spune că este modernă și sigură.
„Motoarele Pratt & Whitney au acumulat peste 36 de milioane de ore de zbor în lume de la darea lor în folosinţă, iar noi avem încredere în motoarele care ne echipează (avioanele de tip) A220”, mai subliniază Swiss.
În 2023, Swiss Air a fost obligată să-şi imobilizeze la sol o parte a avioanelor de tip A220, în vederea desfăşurării unor inspecţii exact la motoare Pratt é Whitney - care prezentau probleme de fiabilitate.
Sursa: adevarul.ro