Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a ajuns la sediul DNA Timișoara
Primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a ajuns, joi după amiaza, la sediul DNA Timișoara, unde va fi audiat într-un dosar ce vizează fapte de corupție.
'Domnul Stepanescu a ajuns la sediul DNA Timișoara, dar încă nu a intrat la audieri. Mai sunt încă 3-4 persoane din primărie care așteaptă să fie audiate și apoi intrăm noi. I se vor aduce la cunoștință faptele pentru care este învinuit', a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Pașca, avocatul lui Stepanescu.
Primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, ar fi suspectat de procurorii DNA că ar fi pretins și primit mită în legătură cu atribuirea și derularea unui contract de lucrări publice încheiat de autoritatea locală și o firmă, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.
Potrivit surselor, Mihai Stepanescu ar fi pretins și primit, cu titlu de mită, sume de bani de la SC Elis Pavaje SRL Alba, în legătură cu atribuirea și derularea unui contract de lucrări publice încheiat de Primăria Reșița în valoare de aproximativ 600.000 lei.
Edilul, susțin sursele, ar fi pretins un procent de aproximativ 10% din valoarea plăților efectuate de Primărie către această societate.
DNA a anunțat, joi dimineața, că au loc percheziții în cinci locații situate în municipiile Timișoara și Reșita, dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar de fapte de corupție comise în perioada 2014 — 2015.
"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 — 2015. În cursul zilei de 19 noiembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în cinci locații situate în municipiul Timișoara și municipiul Reșita, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
AGERPRES/(A — autor: Otilia Halunga)