Primarul Bucureștiului a semnat pentru Nicolae Ciucă la congresul liberalilor. Cum va alege între Elena Lasconi și candidatul PNL

Primarul Bucureștiului a semnat pentru Nicolae Ciucă la congresul liberalilor. Cum va alege între Elena Lasconi și candidatul PNL

Nicușor Dan a semnat, la Consiliul Național al PNL, pentru înscrierea lui Nicolae Ciucă pentru Alegerile Prezidențiale 2024, după ce a făcut același gest, cu câteva zile în urmă, pentru candidata USR. Primarul a explicat și cum va da susținerea și votul la Alegerile Prezidențiale 2024.

Primarul Capitalei - Nicușor Dan și candidatul PNL Nicolae Ciucă FOTO: Inquam Photos/George Călin

Primarul Capitalei - Nicușor Dan și candidatul PNL Nicolae Ciucă FOTO: Inquam Photos/George Călin

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a participat duminică, 15 septembrie, la evenimentul în care liberalii au oficializat desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru Alegerile Prezidențiale 2024. Mai mult, solicitat să semneze pentru înscrierea candidaturii lui Nicolae Ciucă, Nicușor Dan a dat curs invitației chiar pe scena Consiliului Național. Aceeași susținere pentru intrarea în cursă și-a manifestat-o, cu câteva zile în urmă, și pentru candidata partidului pe care l-a fondat, Elena Lasconi fiind cea care a anunțat că are semnătura lui Nicușor Dan.

Primarul le-a explicat jurnaliștilor prezenți la congresul liberalilor că PNL este „un partid cu care am colaborat în Consiliul General”, „un partid cu care vreau să colaborez în continuare în Consiliul General”. Nicușor Dan a adăugat că el este un om de dreapta și că a venit la un eveniment al unui partid de dreapta, precizând de asemenea că își dorește o guvernare de dreapta în România.

„Am avut ocazia să-l cunosc pe domnul preşedinte Ciucă în mai multe chestiuni administrative şi domnul Ciucă are o calitate: când are o problemă, încearcă să o rezolve şi nu să se gândească - Ce ar zice presa despre ce fac eu acum -. Sper că colaborăm în continuare, sper să ne întâlnim după alegeri şi să guvernăm împreună Bucureştiul şi România”, a spus Nicușor Dan.

Primarul general a evitat să răspundă dacă îl va susține efectiv pe Nicolae Ciucă la Alegerile Prezidențiale, precizând că a venit „deocamdată” la Consiliul Național, după cum scrie HotNews.

„Așa cum am spus în seara alegerilor (n.r. - locale) și cum am reiterat după aceea, în săptămânile imediat următoare eu o să ies cu un număr de lucruri pe care mi le doresc de la candidații la prezidențiale și de la partidele care vor fi în Parlament. Și o eventuală susținere a mea în turul I se decide în funcție de cum răspund partidele la ceea ce doresc”, a mai spus Nicușor Dan, potrivit sursei citate.

Nicușor Dan a evitat de asemenea și răspunsul cert privind opțiunea sa, în cursa pentru Cotroceni, între Ciucă și Lasconi, reafirmând că este „un om de dreapta”.

Edilul Bucureștiului a precizat că cele mai importante răspunsuri pe care le așteaptă de la candidați sunt legate de tema împărțirii banilor între Primăria București și primăriile de sector, respectiv puterea de decizie în cazul autorizațiilor de construire în Capitală.

La ultimele alegeri locale Nicușor Dan, candidat independent, a fost susținut de Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP şi Forţa Dreptei), iar la obținerea primului său mandat, cu patru ani în urmă, s-a bucurat și de susținerea liberalilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Concert încheiat brusc după ce solistul l-a luat la bătaie pe chitarist

2 Ce a cumpărat un tânăr din Germania cu 126 de euro dintr-un magazin românesc: „Jaf la drumul mare”

3 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei

4 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

5 Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor