Primăria municipiului Roman a desfiinţat echipele de handbal feminin şi de fotbal
Conducerea Primăriei municipiului Roman şi membrii Consiliului de administraţie al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Roman au decis să închidă activitatea celor două echipe de handbal feminin respectiv fotbal, care în pofida eforturilor financiare de la bugetul local nu s-au ridicat la nivelul de performanţă aşteptat, se arată pe pagina de Facebook a clubului.
CSM Roman ocupă locul 13, penultimul, cu 7 înfrângeri consecutive, în Liga Naţională de handbal feminin, în timp ce la fotbal, în Liga a 3-a, CSM se află pe locul 16, ultimul, cu 3 puncte după 10 etape în Seria C1.
În şedinţa din 30 octombrie a Consiliului de administraţie al CSM Roman s-a luat decizia ''de a se pune binele întregii comunităţi înainte de toate şi de a nu se mai cheltui banul public pe rezultatele slabe pe care cele două echipe le-au avut pe parcursul întregului an. Cele două echipe îşi pot continua activitatea dacă se va găsi un agent economic cu potenţă economică capabil să plătească salariile jucătorilor şi a echipei tehnice. Contractele sportivilor şi echipei tehnice ale ambelor echipe încetează conform regulamentelor celor două federaţii, iar sportivii sunt liberi să se transfere la alte echipe''.
Primăria Român doreşte să investească în sportul de masă şi să ofere condiţii optime pentru practicanţii de înot, şah, tenis de câmp, tenis de masă sau box.
''Toţi cei care mă cunosc şi cunosc evoluţia celor două echipe ştiu că am fost tot timpul alături de mişcarea sportivă şi mi-am dedicat timp şi energie pentru a găsi soluţii de a susţine handbalul şi fotbalul. În schimb, am cerut ca nivelul de implicare să fie unul care să merite alocarea unor sume importante de bani din bugetul local. Şi în trecut, şi în mai multe rânduri, consilierii locali au solicitat o analiză 'la rece' a evoluţiei celor două echipe şi am tot amânat decizia, sperând la revenirea sportului pe podium, recâştigarea titlului de ambasador pentru Roman. Acest lucru nu s-a întâmplat. Decizia nu este deloc uşoară, dar datoria mea şi a celor care răspund pentru modul de alocare a banilor cetăţenilor este de a pune pe primul loc atât imaginea oraşului, dar mai ales dezvoltarea sa şi efectele pozitive ale acesteia. În urma consultărilor, am decis să continuăm sprijinirea sportului romaşcan, să-i susţinem pe copii şi tineri să facă mişcare, să le asigurăm condiţii - echipament, antrenori şi transport la competiţii - astfel încât să le permitem ca, în timp, să facă performanţă şi în fotbal şi handbal, dar şi în alte ramuri ale sportului, cum sunt înotul, tenisul, şahul sau boxul. În acest fel, dăm şansa unui număr mai mare de tineri să facă performanţă. Cred că această decizie este una bună faţă de cei care doresc cu adevărat să primească sprijin pentru a face sport şi este una corectă faţă de jucătorii de la echipa de fotbal şi jucătoarele de la handbal, care şi-au atins pragul de evoluţie şi nu pot demonstra că pot face mai mult pentru Roman'', a declarat primarul Lucian Micu.
Persoanelor care au achiziţionat abonamente pentru meciurile de handbal din acest tur li se vor restitui sumele pentru meciurile de acasă ce nu se vor mai disputa, în baza unei cereri ce se va depune la CSM Roman, a copiei după cartea de identitate şi a abonamentului în original, emis de instituţie. AGERPRES