Prima Doamnă a Franței va primi despăgubiri de 8.000 de euro după ce două femei au răspândit zvonul că aceasta s-a născut bărbat

Prima Doamnă a Franței va primi despăgubiri de 8.000 de euro după ce două femei au răspândit zvonul că aceasta s-a născut bărbat

Două femei au postat un videoclip pe YouTube în 2021, susținând în mod fals că soția președintelui francez a fost anterior un bărbat, ceea ce a determinat-o pe aceasta să depună o plângere pentru defăimare.

Brigitte Macron, prima doamnă a Franței FOTO: Shutterstock

Brigitte Macron, prima doamnă a Franței FOTO: Shutterstock

O instanță a dispus ca două femei să plătească daune de 8 000 de euro primei doamne a Franței, Brigitte Macron, după ce au afirmat în mod fals că aceasta este transsexuală, declanșând zvonuri online din partea teoreticienilor conspirației și a extremei drepte.

Femeile postaseră un videoclip pe YouTube în decembrie 2021 , susținând că soția președintelui francez ar fi fost cândva un bărbat pe nume Jean-Michel, un neadevăr care a devenit viral cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 2022 și care a determinat-o pe Brigitte Macron să depună o plângere pentru calomnie, scrie theguardian.com.

Pe rețelele de socializare s-au răspândit postări care susțineau că prima doamnă, fostă Brigitte Trogneux, nu a existat niciodată și că fratele său Jean-Michel și-a schimbat sexul și și-a asumat această identitate.

Joi, un tribunal din Paris le-a condamnat pe cele două defăimătoare la plata unor despăgubiri totale de 8.000 de euro soției președintelui și de 5.000 euro fratelui acesteia, Jean-Michel Trogneux.

De asemenea, aceștia au primit o amendă cu suspendare de 500 de euro.

Brigitte Macron, în vârstă de 71 de ani, nu a participat la procesul din iunie și nu a fost prezentă la pronunțare.

La vremea respectivă, Amandine Roy, un medium spiritual autoproclamat, a intervievat-o pe Natacha Rey, o jurnalistă independentă autoproclamată, timp de patru ore pe canalul său YouTube.

Rey a vorbit despre „minciuna de stat” și „escrocheria” pe care pretindea că le-a descoperit.

Dezinformarea s-a răspândit chiar și în SUA, unde Brigitte Macron a fost atacată într-un videoclip YouTube, acum șters, înainte de alegerile intermediare din noiembrie.

Rey a fost bolnavă în timpul procesului, dar nu a reușit să obțină amânarea acestuia.

Fosta primă doamnă a SUA, Michelle Obama, vicepreședintele și candidatul la președinție al SUA, Kamala Harris, și fostul premier al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, au fost, de asemenea, ținta unor dezinformări cu privire la genul sau sexualitatea lor, în încercarea de a le batjocori sau umili.

În timp ce decizia hotărârii a apărut joi, Brigitte Macron și-a făcut debutul pe Netflix jucând în serialul de succes Emily in Paris.

Lily Collins, vedeta serialului, a declarat pentru revista Elle că ideea i-a venit ei și creatorului programului, Darren Star, când s-au întâlnit cu prima doamnă la Palatul Elysée în decembrie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner