Prima declaraţie a preşedintelui Joe Biden legată de condamnarea fiului său. “Jill şi cu mine ne iubim fiul și suntem foarte mândri de omul care este astăzi” |VIDEO

Prima declaraţie a preşedintelui Joe Biden legată de condamnarea fiului său. “Jill şi cu mine ne iubim fiul și suntem foarte mândri de omul care este astăzi” |VIDEO

Joe Biden nu a fost prezent la procesul fiului său, spre deosebite de soţia sa, care a asistat la audieri și a ieșit din tribunal de mână cu Hunter Biden după ce a fost anunțat verdictul.

Jill Biden l-a însoţit pe fiul său la tribunal, captură video

Jill Biden l-a însoţit pe fiul său la tribunal, captură video

Marţi, după ce Hunter Biden, fiul preşedintelui american, a fost declarat vinovat de mai multe infracțiuni federale legate de arme de foc, Joe Biden a transmis un mesaj legat de acest subiect.

Astfel, președintele american a declarat că acceptă verdictul de vinovăție al lui Hunter Biden, după ce fiul său a fost condamnat marți pentru fals în declarații în vederea dobândirii unei arme de foc, fals în declarații în vederea obținerii unor înscrisuri și pentru deținere ilegală de armă de foc, potrivit USA Today .

„Voi accepta rezultatul acestui caz și voi continua să respect procesul judiciar în timp ce Hunter ia în considerare să facă un apel”, a declarat Biden într-un comunicat.

„Așa cum am spus săptămâna trecută, sunt președinte, dar sunt și tată. Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem foarte mândri de omul care este astăzi. Atât de multe familii care au avut persoane dragi care s-au luptat cu dependența înțeleg sentimentul de mândrie văzând că cineva drag a ieșit de partea cealaltă și că este atât de puternic și rezistent în recuperare”, a spus Joe Biden.

Ca o ironie a sorţii, la câteva ore după condamnarea lui Hunter Biden pentru acuzații legate de arme de foc, președintele Biden a ținut un discurs programat anterior la conferința anuală a organizației Everytown for Gun Safety, la hotelul Washington Hilton, pentru a sublinia eforturile administrației sale de combatere a violenței cu arme de foc.

Biden nu a făcut referire la verdictul de vinovăție al fiului său în timpul discursului său de aproximativ 20 de minute, în care a vorbit despre scăderea semnificativă a ratei criminalităţii înregistrate în 2023.

Într-un interviu acordat postului ABC News, preşedintele american Joe Biden a promis, săptămâna trecută, că nu își va grația fiul dacă acesta va fi găsit vinovat.

Pedeapsa maximă pe care o riscă Hunter Biden este de 25 de ani, dar, de obicei, instanţele americane acordă pedepse mai mici dacă nu există antecedente şi dacă nu este o infracţiune cu violenţă. Urmează ca judecătorul districtual Maryellen Noreika să stabilească în curând data la care Hunter Biden va fi condamnat.

Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a declarat că este posibil să facă apel, spunând că „vom continua să urmărim cu fermitate toate provocările legale disponibile pentru Hunter”.

Hunter Biden mai are încă un alt proces federal , care începe la 5 septembrie, în California, legat de evaziune fiscală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii