Prietena Natașei Raab, despre ultimele zile din viața artistei: „Nu-și mai dorea să mai trăiască. Era absentă de la tot“

Prietena Natașei Raab, despre ultimele zile din viața artistei: „Nu-și mai dorea să mai trăiască. Era absentă de la tot“

Prietena cea mai bună a Natașei Raab, care a îngrijit-o în ultimii ani, a dezvăluit supliciul ultimilor ani.

Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani

Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani

Natașa Raab , care a murit la 23 octombrie, a fost îngrijită în ultimii ani de prietena sa din Băilești, Victoria Velea.

Într-un interviu pentru playtech.ro , aceasta a povestit că Natașa a murit la 23 octombrie la ora 15.00, în casa sa din Băilești. „O luasem acolo, în urmă cu doi ani, ca să o pot îngriji permanent. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic, ea suferea de o boală neurologică foarte gravă, nu mai putea nici coborî din pat, iar în ultima lună, mai exact după ziua ei de naștere, nu mai putea spune mai nimic, decât «Vreau apă!». Nu-și mai dorea să mai trăiască. Era absentă de la tot, o mai înveseleam eu, dar nu-și mai dorea nimic. Îi mai rămânea plăcerea de a o coafa și de a o farda, a fost cochetă până în ultima clipă a vieții, dar și de a mânca, îi făceam mereu mâncărică de pui“, a povestit femeia.

În același interviu, Victoria Velea a spus că Natașa încerca să-i vorbească despre moarte, dar ea nu o lăsa. „Voia să o îmbrac într-o rochie cu buline, mai veche, pe care o avea de când era tinerică, de pe vremea când era fotomodel, dar nu îi mai venea, îi era prea mică. I-am cumpărat eu însă un costumaș nou, cu negru și cu gri“.

Natașa Raab i-a dăruit apartamentul ei din Craiova, după ce, ca într-un blestem, actriței i-au murit, la mică distanță de timp, soțul, fratele, dar și mama

Natașa Raab va fi înmormântată miercuri, la Craiova.

Artista a absolvit I.A.T.C. București în anul 1988, la clasa profesorului Mircea Albulescu. A avut o multitudine de apariții atât în spectacole, cât și în lumea cinematografică.

A jucat în spectacole ca: „…Escu” de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Ferma animalelor de George Orwell, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Hamlet de W. Shakespeare, Nașterea de C. Voiculescu, Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil și Eric Assous, Omul cu mârțoaga de George Ciprian, Valsul hazardului de Victor HaTm, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, etc.

A jucat și în filme: Lola – în serialul Lumini și umbre, Ligia – în Adela, regia Mircea Veroiu, Rodica – în Acordați circumstanțe atenuante, regia Lucian Bratu, Maria – în Există joi, regia Adrian Petringenaru, Ana – în Vis de ianuarie, regia M. Oprișescu, Vecina – în Autor necunoscut, regia Dan Pița, Năstăsica – în Martori dispăruți, regia Dan Mironescu, Năstăsica – în Lacrima cerului, regia Adrian Istrătescu, Hellene – în Somnul insulei, regia Mircea Veroiu, Soția ambasadorului american – în Amen, regia Costa Gavras, Hangița Tomii – în Întoarcerea lui Păcală, regia Geo Saizescu, Nina – în Serialul TV La urgență, Hermina Dumbravă – în Inimă de țigan și Regina.

A prezentat Festivalurile „Național Maria Tănase”, „Crizantema de Aur”, „Crizantema de Argint” (Chișinău) a realizat spectacole, emisiuni de radio și televiziune.

A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…