Preţurile petrolului s-au menţinut miercuri sub 100 de dolari pe baril, după declinul accentuat din ziua precedentă

Preţurile petrolului s-au menţinut miercuri sub 100 de dolari pe baril, după declinul accentuat din ziua precedentă

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 39 de cenţi, la 99,10 dolari pe baril, până la ora 17:18 GMT (20:18 ora României), în timp ce cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate a scăzut cu 10 cenţi, până la 96,74 dolari pe baril.

Investitorii au vândut petrol în ultimul timp, din cauza îngrijorării că creşterile agresive ale ratelor dobânzilor pentru a stopa inflaţia vor încetini creşterea economică şi vor afecta cererea de petrol.

Preţurile au scăzut cu mai mult de 7% marţi, în tranzacţii volatile, şi s-au stabilit la sub 100 dolari pe baril pentru prima dată din aprilie.

”Problemele legate de cerere afectează preţurile ridicate. Dolarul american exercită presiuni în scădere asupra tuturor mărfurilor. A existat o schimbare de mentalitate în ultimele două săptămâni”, a declarat Tony Headrick, analist al pieţelor energetice la CHS Hedging.

Cu toate acestea, piaţa fizică rămâne strânsă. Valorile de referinţă cheie, cum ar fi ţiţeiul Forties şi ţiţeiul U.S. Midland, se tranzacţionează la preţuri mai mari pe piaţa futures, dând o imagine diferită de ceea ce se întâmplă în futures.

Săptămâna aceasta, atât Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), cât şi Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) au avertizat în rapoarte lunare că cererea slăbeşte, în special în cele mai mari economii mondiale.

Stocurile de petrol din SUA au crescut peste aşteptări, cu 3,3 milioane de barili, arată datele guvernamentale, faţă de aşteptările pentru o retragere modestă a stocurilor.

Investitorii rămân îngrijoraţi de slăbiciunea recentă a cererii de combustibil la nivel mondial, care apare şi în Statele Unite.

Preţurile de consum din S.U.A. au accelerat la 9,1% în iunie, deoarece costurile benzinei şi alimentelor au rămas ridicate, întărind argumentele pentru ca Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor cu 0,75 de puncte procentuale, în această lună.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…