Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,44 dolari, sau cu 1,5%, la 96,35 dolari pe baril până la ora 16:35 GMT.
Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate a fost de 96,33 dolari pe baril, în creştere cu 1,38 dolari sau cu 1,5%.
Săptămâna trecută, temerile că o recesiune ar putea afecta cererea de energie au făcut ca preţurile petrolului Brent pe termen de o lună să scadă cu 13,7%, până la cel mai redus nivel din februarie. A fost cea mai mare scădere săptămânală a preţului petrolului Brent din aprilie 2020, în timp ce cotaţia petrolului WTI a pierdut 9,7%.
Ambele contracte au recuperat unele pierderi vineri, după ce creşterea locurilor de muncă în Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, a accelerat în mod neaşteptat în iulie.
”Încă o dată, influenţele macro s-au infiltrat înapoi pe această piaţă, mai ales în ceea ce priveşte numărul de angajaţi de vineri, economia ar trebui să ne ofere o cerere de benzină mult mai bună decât vedem”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital în New. York.
Duminică, China a surprins, de asemenea, pieţele cu o creştere mai rapidă decât se aştepta a exporturilor.