Preţuri halucinante pe litoral de Sfânta Maria. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în Eforie

Preţuri halucinante pe litoral de Sfânta Maria. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în Eforie

Vacanţa de Sfânta Maria a venit ca o mană cerească pentru hotelierii de pe litoralul românesc, care profită de afluxul de turişti şi au ajuns să ceară pentru o noapte de cazare preţuri mai mari decât în Grecia, de exemplu.

Preţuri mai mari decât în Grecia pe litoralul românesc. Foto arhivă

Preţuri mai mari decât în Grecia pe litoralul românesc. Foto arhivă

Astfel, în Eforie, o staţiune modestă, nu de fiţe, ca Mamaia, o noapte la un hotel de patru stele costă între 300 şi 500 de euro, conform PROTV . Într-un astfel de hotel, care este ocupat în proporţie de 95%, cei care şi-au făcut rezervare din timp plătesc aproximativ 300 de euro pe zi, în timp ce turiştii care abia acum ajung în staţiune trebuie să scoată din buzunare incredibila sumă de 520 de euro.

„Cei care nu au prins oferta au tarife mai mari. Ajung fără demipensiune la 300 de euro camera standard, camerele upgradate ajung și la peste 500 de euro, vorbim de apartamente, camere de lux. Nu sunt foarte multe, sunt 10% din capacitatea hotelului. Fiind cerere mare, automat prețul se optimizează”, a explicat Iuliana Țasie, reprezentantul hotelului.

În ceea ce îi priveşte pe turişti, aceştia spun că au plătit de la 1.200 euro pentru 5 nopţi, până la 4.000 lei pentru 3 nopţi.

„Am plătit aproximativ 4.000 de lei, destul de mult pentru 3 nopți”, a declarat un turist pentru PROTV, în timp ce altul a spus „1.200 de euro pentru 5 nopți. Mi se pare cam scump totul”.

Deşi vorbim despre preţuri halucinante, Ștefan Necula, reprezentant al unei agenţii de turism, spune că deja sunt foarte multe hoteluri care nu mai au camere disponibile pentru perioada următoare.

„Când cererea e foarte mare, cresc și prețurile și atunci, într-adevăr, prețurile pentru această perioadă, pentru cei care vor să-și rezerve pe ultima sută de metri, sunt foarte mari”, explică Răzvan Dobre, reprezentant al unui hotel de pe litoralul românesc, situaţia.

La rândul lor, şi şefii de restaurante şi furnizorii de servicii alimentare se bucură de afluxul de turişti din această minivacanţă.

„Pentru mâine, la ora 19:00, posibil doar o masă de 2 persoane, maxim 2, la momentul ăsta”, spune Cristi Andrei, șef restaurant.

De Sfânta Maria, joi dimineață, pe faleza Cazinoului din Constanța încep festivitățile dedicate Zilei Marinei Române, la care sunt așteptați peste 100.000 de turiști.

Preţurile de la munte

Şi la munte, în judeţul Braşov, de exemplu, la Fundata, este foarte greu să mai găseşti cazare, în condiţiile în care majoritatea hotelurilor şi pensiunilor sunt pline şi rezervările s-au făcut încă de a cum trei lui, mai relatează PROTV.

Astfel, la un hotel din zonă, un pachet de 3 nopți costă aproape 1500 de lei de persoană, în preț intrând masa de dimineață și de seară și alte servicii.

„Accesul la SPA-ul resortului, o degustare organizată cu un somelier profesionist, un animator care vine pentru cei mici. Va fi un foc de tabără și o cină câmpenească, cu proțap din purceluș, cu ceaune”, a explicat George Perpelea, reprezentantul hotelului.

În aceste zile, în zonă sunt aşteptate peste 1000 de persoane la cel mai mare festival dedicat iubitorilor de rulote și de natură, organizat la Râșnov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

4 VIDEO Ce-i face un ucrainean drogat cu ciuperci unei rusoaice

5 Americanca Jordan Chiles rămâne cu bronzul olimpic în sertar: COSR, anunț de ultima oră