Președintele Comisiei ITRE Cristian Bușoi: Mă voi lupta în Parlamentul European pentru finanțarea corectă a programelor pentru digitalizarea Uniunii Europene

Președintele Comisiei ITRE Cristian Bușoi: Mă voi lupta în Parlamentul European pentru finanțarea corectă a programelor pentru digitalizarea Uniunii Europene

Mi-am asumat angajamentul de a mă lupta în Parlamentul European pentru finanțarea corectă a programelor pentru digitalizarea Uniunii, a afirmat joi eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European.

“Digitalizarea și noile tehnologii ne vor schimba viața și vor permite soluții la multe dintre provocările cu care ne confruntăm. De exemplu, capacitatea noastră de a colecta, de a stoca și de a prelucra date prin algoritmii inteligenței artificiale va crește eficiența și productivitatea și va consolida competitivitatea generală a Uniunii”, a spus Bușoi, într-o intervenție susținută în cadrul European Parliamentary Financial Services Forum.

Potrivit eurodeputatul român, UE poate beneficia, de asemenea, de transformarea digitală pentru a maximiza performanța industrială prin combinarea capacităților sale tehnologice și industriale într-o manieră coordonată și pentru a dezvolta și actualiza în continuare infrastructura digitală în statele membre.

Astfel, Bușoi a indicat că Mecanismul pentru interconectarea Europei” și Europa digitală trebuie să primească finanțare adecvată, promițând că se va “lupta în Parlament să obțin această finanțare”.

“Agenda digitală a UE trebuie să își concentreze eforturile asupra sectoarelor strategice pentru a deveni lider în domenii precum industria prelucrătoare, robotica, comerțul, sănătatea și industriile creative. Industria europeană nu ar trebui privită doar ca un mijloc de scop. Până cel târziu în 2050, Parlamentul și Comisia ITRE, pe care o conduc, vor susține tranziția către o bază industrială modernă, neutră din punct de vedere climatic, foarte eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor și competitivă, cu o politică industrială și energetică integrată și integrată”, a mai afirmat acesta

“În calitatea pe care o am, de președinte al Comisiei ITRE, angajamentul meu pe termen lung este de a atinge obiectivele ambițioase privind politicile climatice printr-o transformare digitală completă și coerentă, cu o politică industrială, cu o tranziție justă și favorabilă incluziunii și menținând securitatea aprovizionării cu energie în Uniune”, a conchis Cristian Bușoi.

Negociatorii Consiliului UE și ai Parlamentului European au încheiat în decembrie anul trecut un acord politic provizoriu privind un nou program – Europa digitală – care va promova desfășurarea pe scară largă a tehnologiei de ultimă generație, cum ar fi inteligența artificială și cele mai noi instrumente de securitate cibernetică, pentru accelerarea transformării digitale a societăților și economiilor europene.

Programul se va desfășura pe durata Cadrului financiar multianual (CFM) pentru 2021-2027, cu un buget total substanțial de 7,59 miliarde de euro.

Programul Europa Digitală va oferi finanțare pentru proiecte în cinci domenii cruciale, fiecare cu propriul buget orientativ: Astfel, domeniul “calcul de înaltă performanță” va primi 2,22 miliarde de euro, domeniul “inteligenței artificiale” 2,06 miliarde de euro, iar domeniul “securității cibernetice” 1,65 miliarde de euro. De asemenea, 577 milioane de euro vor fi alocate domeniului “abilităților digitale avansate”, iar 1,07 miliarde de euro vor reveni domeniului capacităților digitale privind interoperabilitatea.

Sursa: caleaeuropeana.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”