Președintele Camerei Deputaților, după atacul din Parlament: ”Analizăm introducerea unui filtru suplimentar de securitate pentru vizitatori”

Președintele Camerei Deputaților, după atacul din Parlament: ”Analizăm introducerea unui filtru suplimentar de securitate pentru vizitatori”

Un incendiu a avut loc marți 17 septembrie la Palatul Parlamentului, într-un magazin de suveniruri aflat în zona de intrare a vizitatorilor de la Camera Deputaților, după ce un bărbat a aruncat cu o substanță inflamabilă. Daniel Suciu, președintele Camerei Deputaților, a declarat pentru ”Adevărul” că se va analiza schimbarea procedurilor de securitate.

Bărbatul care a provocat incendiul este căutat în tot Bucureștiul FOTO Poliția Română

Bărbatul care a provocat incendiul este căutat în tot Bucureștiul FOTO Poliția Română

Un vizitator a dat foc unei încăperi deschise publicului, mai precis un magazin de suveniruri, de la nivelul S2 al Palatului Parlamentului. Bărbatul, deocamdată de negăsit, a aruncat cu o substanță inflamabilă . Incidentul s-a produs chiar înainte de filtrele de control.

”Incidentul s-a produs în zona publică, de unde se achiziționează și biletele și pe unde intră vizitatorii. Incidentul a avut loc înainte de filtrul de securitate. Au fost evacuate aproximativ 100 de persoane care se aflau în acea zonă. Analizăm pentru a vedea în ce măsură putem introduce încă un filtru de securitate înainte de zona intrare. Am cerut o analiză după acest incident pentru a se vedea ce se poate face. În fiecare an, între 200.000 și 240.000 de oameni vizitează Palatul Parlamentului. E primul incident de această natură”, a declarat în exclusivitate pentru ”Adevărul” Daniel Suciu, președintele Camerei Deputaților.

Polițiștii vizualizează imaginile de pe camerele de supraveghere de la Palatul Parlamentului, pentru stabilirea traseului incendiatorului și pentru identificarea/depistarea acestuia. La ora actuală se fac verificări la stațiile de autobuz și de metrou

Bărbatul care a dat foc magazinului de suveniruri de la Palatul Parlamentului este căutat de anchetatori pentru „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Poliția Capitalei a făcut apel către cetățeni să sune la 112 dacă îl cunosc pe bărbatul care a dat foc magazinului de suveniruri de la Parlament. De asemenea, Poliția sfătuiește oamenii să „nu-l abordeze” pe acest individ dacă îl văd și să sune de urgență la 112.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați

5 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF