Președintele Bulgariei a plecat de la întrevederea cu premierul Muntenegrului pentru că acesta a întârziat patru minute

Președintele Bulgariei a plecat de la întrevederea cu premierul Muntenegrului pentru că acesta a întârziat patru minute

Președintele bulgar Rumen Radev a renunțat luni la o întâlnire planificată cu prim-ministrul muntenegrean, deoarece acesta a întârziat patru minute, potrivit Politico . Purtătorul său de cuvânt a explicat că este normal ca șeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită.

Rumen Radev la summitul NATO de la Madrid. FOTO EPA EFE

Rumen Radev la summitul NATO de la Madrid. FOTO EPA EFE

Șeful de stat bulgar, care a condus o delegație la Podgorica, în Muntenegru, în această săptămână, trebuia să se întâlnească luni seara cu premierul muntenegrean Milojko Spajić în sala de recepție a clădirii guvernului, după ce s-a întâlnit mai întâi cu președintele țării, Jakov Milatović.

Planurile au fost anulate când Spajić nu a apărut imediat, la ora stabilită, iar Rumen Radev a refuzat să aștepte.

„În ciuda programului său încărcat, premierul a dorit să se întâlnească cu președintele Radev în timpul vizitei sale oficiale în Muntenegru”, a declarat, pentru Politico, un purtător de cuvânt al guvernului muntenegrean.

Ce spune premierul Muntenegrului

Motivul întârzierii lui Milojko Spajić a fost că întâlnirea sa anterioară „a durat cu trei minute mai mult decât era planificat”, în timp ce delegația bulgară „a părăsit clădirea guvernului după patru minute de așteptare”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Întâlnirea celor doi ar fi trebuit să aibă loc la Villa Gorica, locul obișnuit al guvernului pentru întâlnirile cu șefii de stat străini, dar clădirea era deja folosită de președinte, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Este complet normal ca șeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Rumen Radev pentru ziarul bulgar Dnevnik.

Echipa președintelui bulgar nu a răspuns solicitării Politico de a face comentarii, precizează sursa citată, care scrie că, în timpul vizitei sale de două zile, Radev a exprimat sprijinul Bulgariei pentru aderarea Muntenegrului la Uniunea Europeană.

Milojko Spajić (36 de ani), fost bancher la Goldman Sachs, a fost ales premier în octombrie anul trecut și este cel mai tânăr prim-ministru din Europa.

Un primar din Slovenia l-a așteptat 30 de minute, apoi a plecat

Potrivit presei locale, nu este prima dată când Spajić nu se prezintă la o întâlnire cu un demnitar străin.

Potrivit ziarului muntenegrean Dan , în luna martie a acestui an martie, primarul din Ljubljana (capitala Sloveniei), Zoran Janković, a așteptat o jumătate de oră pentru o audiență înainte de a pleca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii