Președintele Braziliei și-a anulat călătoria la summitul BRICS găzduit de Putin din cauza unui accident domestic "serios"

Președintele Braziliei și-a anulat călătoria la summitul BRICS găzduit de Putin din cauza unui accident domestic "serios"

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a explicat luni că a fost nevoit să-și anuleze călătoria în Rusia pentru summitul BRICS din cauza unui accident domestic neprăvăzut.

Președintele Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva.

Luiz Inacio Lula da Silva își anulează o întâlnire importantă. Foto: Arhivă Adevărul

Planurile președintelui brazilian Luiz Inacio Lula da Silva au fost date peste cap în urma unui eveniment neașteptat. Conform unei conversaţii telefonice difuzate pe reţelele sociale şi preluate de presă, relatează AFP, acesta a fost nevoit să își anuleze călătoria în Rusia pentru summitul BRICS din cauza unui accident domestic.

„Sunt bine, am avut un accident, dar a fost vina mea. A fost grav, dar nu a implicat o zonă sensibilă”, a declarat Lula lui Luiz Carlos Caetano, membru al Partidului Muncitorilor, într-o conversaţie publicată de către Caetano sub forma unei înregistrări video.

Lula a mai precizat: „Medicii mi-au spus că trebuie să aştept cel puţin trei sau patru zile pentru a afla ce daune a produs lovitura”.

Sâmbătă, președintele, în vârstă de 78 de ani, a fost transportat de urgență la spitalul sirian-libanez din Brasilia, după ce a fost implicat într-un accident domestic care i-a provocat o leziune la nivelul regiunii occipitale. Potrivit presei locale, accidentul s-a produs seara, în baie, unde președintele s-a lovit la cap, necesitând câteva copci.

În urma unui consult medical, președintele Lula a primit recomandarea de a evita călătoriile aeriene pe distanțe lungi, măsură care a dus la anularea participării sale la summitul BRICS, programat pentru duminică.

Rusia va găzdui aproximativ douăzeci de lideri din Kazan, pe Volga, pentru un summit al acestui bloc diplomatic format iniţial din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, la care s-au alăturat în acest an patru ţări (Etiopia, Iran, Egipt şi Emiratele Arabe Unite). Lula va participa prin videoconferinţă, conform Preşedinţiei. Delegaţia braziliană va fi condusă fizic de şeful diplomaţiei, Mauro Vieira, a scris ministerul său pe X.

Vladimir Putin și omologul său, Lulu vor avea o discuție telefonică marți, potrivit Preşedinţiei braziliene. În septembrie, aceștia au discutat despre găsirea unei soluții care să oprească conflictul Ucraina avansată de Brasilia şi Beijing.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile

5 „Probabil aţi văzut deja ce s-a întâmplat în România” / Mesajele subversive ale pionilor Moscovei care caută sabotori în Europa