Presa a găsit o fotografie a lui Kishida cu șeful unei structuri asociate cu Biserica Unificării

Presa a găsit o fotografie a lui Kishida cu șeful unei structuri asociate cu Biserica Unificării

Organizația religioasă este acuzată de extorcare împotriva adepților săi.

Fumio Kishida. Foto: Arhiva Adevărul

Fumio Kishida. Foto: Arhiva Adevărul

Ziarul Asahi a publicat o fotografie pe care a primit-o cu premierul japonez Fumio Kishida întâlnindu-se cu fostul președinte al Camerei, Newt Gingrich, care îl arăta și pe șeful filialei japoneze a Federației Universale pentru Pace (UPF), Masayoshi Kajikuri, care avea legături de prietenie cu organizația religioasă Biserica Unirii. Acesta din urmă este implicată în scandalul din jurul asasinarii fostului premier japonez, Shinzo Abe.

Pe lângă ei, imaginea îl mai arată pe fostul șef al filialei americane a Bisericii Unificării, unul dintre liderii UPF, Michael Jenkins. Întâlnirea, notează Asahi, a avut loc la sediul Partidului Liberal Democrat (LDP) din Japonia pe 4 octombrie 2019. Kishida a ocupat apoi funcția de șef al consiliului politic al PLD.

Comentând publicarea fotografiei, Kishida a spus că „nu știe cine altcineva a fost prezent la întâlnirea sa cu Gingrich”. „Chiar dacă există o astfel de fotografie, nu îmi schimbă percepția”, a spus el reporterilor.

Biserica Unificării este acuzată că și-a extorcat adepții care au fost nevoiți să facă donații și să cumpere diverse bunuri de la organizația însăși. Potrivit unor estimări, prejudiciul financiar cauzat este de aproximativ 2,4 miliarde de yeni (16 milioane de dolari la cursurile de schimb curente). Pe parcursul unui an, anchetatorii au strâns aproximativ 5 mii de probe care confirmă acțiunile ilegale ale Bisericii Unificării.

Dacă Tribunalul Districtual din Tokyo va admite cererea depusă de autoritățile japoneze, Biserica Unificării își va pierde statutul de organizație religioasă și va pierde beneficiile asociate, în special scutiri fiscale. Totodată, organizația își va putea continua activitățile ca firmă privată. Legea japoneză prevede dizolvarea unei organizații religioase și privarea de statutul ei corespunzător dacă instanța consideră că activitățile acesteia sunt „dăunătoare bunăstării publice”.

O atenție deosebită a fost acordată organizației după ce fostul marinar Tetsuya Yamagami, la 8 iulie 2022, l-a ucis pe fostul prim-ministru Abe, care vorbea la un miting electoral pe una dintre străzile orașului Nara din sud-vestul insulei Honshu, cu foc de armă tras cu o armă artizanală cu mai multe țevi. Trăgătorul a fost capturat de aparatul desecuritate al politicianului, la locul crimei. În timpul interogatoriilor, el a declarat că l-a ucis pe fostul premier din cauza încrederii sale în legăturile sale cu Biserica Unificării. Mama lui Yamagami a fost o susținătoare fanatică a acestei structuri, donându-i aproape toată averea și ducând familia în faliment. Investigațiile ulterioare au arătat că mulți reprezentanți atât ai Partidului Liberal Democrat de guvernământ, cât și ai forțelor de opoziție au menținut contacte cu Biserica Unificării.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…