Premierul francez nu exclude carantine locale în faţa celui de-al doilea val de coronavirus

Premierul francez nu exclude carantine locale în faţa celui de-al doilea val de coronavirus

Premierul francez Jean Castex nu a exclus luni că noi măsuri de tip carantină ar putea fi impuse în unele regiuni pentru a limita propagarea noului tip de coronavirus, care, potrivit premierului, trece printr-un "val doi", informează AFP.

"Carantina naţională trebuie evitată prin toate mijloacele. Acest lucru este posibil dacă vom depune cu toţii eforturi în acest sens", a declarat şeful guvernului francez la postul de radio France Info.

Însă Castex a apreciat, de asemenea, cu privire la posibile carantine locale că "nimic nu trebuie exclus dată fiind situaţia din spitalele noastre".

Primăvara, Franţa a trecut printr-o carantină generală de aproape două luni pentru a stăvili primul val de coronavirus.

Numeroase oraşe din Franţa, precum Paris, Marsilia, Lyon sau Lille, sunt deja în "alertă maximă" în faţa noului tip de coronavirus, ceea ce a dus la închiderea barurilor şi la un protocol sanitar mai strict în restaurante. Alte două mari oraşe, Toulouse şi Montpellier (sud), vor intra de asemenea marţi în "alertă maximă".

Zona de alertă maximă este atinsă când rata de incidenţă depăşeşte 250 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în timpul ultimelor şapte zile, când depăşeşte 100 de cazuri printre cei de peste 65 de ani şi când 30% dintre paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi bolnavi de COVID-19.

"Suntem într-un al doilea val puternic", a constatat Jean Castex, îndemnând "într-un mod extrem de ferm" la mobilizarea tuturor francezilor pentru a face faţă acestui al doilea val. "Nu mai poate exista relaxare", a spus el.

Potrivit premierului Castex, francezii au considerat, în special în timpul vacanţei de vară, "un pic prea repede că acest virus a dispărut".

O nouă versiune a aplicaţiei franceze pentru urmărirea bolnavilor de coronavirus, "StopCovid", va fi lansată pe 22 octombrie, după eşecul primei versiuni. Aplicaţia a fost instalată doar de 2,6 milioane de ori începând din iunie, comparativ cu 16 şi 18 milioane în cazul britanicilor şi al germanilor. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”