Premierul Ciolacu, prezent la înmormântarea celebrei prezentatoare Delia Budeanu

Premierul Ciolacu, prezent la înmormântarea celebrei prezentatoare Delia Budeanu

La înmormântarea Deliei Budeanu care are loc luni, 21 octombrie, la Mănăstirea Ghighiu, din Județul Prahova se va afla și premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu se află la înmormânarea Deliei Budeanu/FOTO: Arhivă

Premierul Ciolacu se află la înmormânarea Deliei Budeanu/FOTO: Arhivă

„Doamna Delia Budeanu a fost un reper de profesionalism și eleganță în televiziune. Dar dincolo de micile ecrane, doamna Delia Budeanu s-a remarcat ca un veritabil ambasador al culturii, dar și un susținător fervent al cauzelor sociale și umanitare.

Dumnezeu să o odihnească în pace.”, a transmis Ciolacu.

Surse Adevărul spun că Marcel Ciolacu se află în relații strânse cu fiul fostei prezentatoare, Radu Budeanu, patronul de la Gândul și Cancan.

Arhiva TVR a transmis sâmbătă seara vestea privind decesul Deliei Budeanu , una dintre cele mai cunoscute și frumoase crainice din istoria televiziunii Române.

„Din păcate, avem o veste tare tristă. A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute și frumoase crainice din istoria Televiziunii Române. A debutat la TVR în 1970, pe programul 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. Dumnezeu s-o odihnească-n pace!”, a scris Arhiva TVR, pe Facebook.

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1949 la București. În 1969, a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, iar între anii 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR. Într-un interviu pentru Adevărul , Delia Budeanu a vorbit despre ce însemna să fii crainic TV în perioada regimului comunist.

„Să fii crainic în perioada aceea, '70-'80, însemna o depersonalizare totală. Lucrurile stăteau aşa: în interior eram nişte pioni, în sistemul interior de funcţionare al celei mai importante maşini de propagandă, care era Televiziunea Română. Prezentatorii nu erau nişte identităţi distincte. Nici numele nu ni se punea pe ecran. Oamenii nu erau importanţi. Oamenii din Televiziune sau din afara ei.

Aşa cum funcţiona Televiziunea, aşa funcţiona ţara. În momentul când ieşeam pe poarta instituţiei întâlneam simpatie. Şi deveneam eu. O persoană cu o identitate, cu o biografie”, a mărturisit Delia Budeanu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 „E cea mai sigură bancă. Nu are cum să intre în faliment” / Gigi Becali a dezvăluit unde își ține banii

3 BREAKING Maia Sandu, victorie zdrobitoare în Republica Moldova

4 O creatoare OnlyFans s-a culcat cu 158 de bărbați în două săptămâni. Mama sa îi face curățenie în dormitor după filmări

5 Francis Fukuyama / „Putin a folosit tactica «salamului». Singura opțiune de victorie e ca armata ucraineană să ocupe Moscova și să-l detroneze”