Premierul Ciolacu merge joi în Israel, pentru a se întâlni cu Netanyahu. Comunicarea se va face „cu rigorile contextului de securitate”, anunță Guvernul

Premierul Ciolacu merge joi în Israel, pentru a se întâlni cu Netanyahu. Comunicarea se va face „cu rigorile contextului de securitate”, anunță Guvernul

Premierul Marcel Ciolacu pleacă joi dimineață în Israel unde se va întâlni cu premierul Beniamin Netanyahu. Vizita are loc în contextul unei situații extrem de tensionate în Israel, după ce în weekend au fost recuperate cadavrele a șase ostatici din Fâșia Gaza.

Premierul Marcel Ciolacu și Beniamin Netanyahu Foto: Twitter

Premierul Marcel Ciolacu și Beniamin Netanyahu Foto: Twitter

Premierul va fi însoțit în această vizită de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și Ministrul Economiei, Radu Oprea, care vor avea întâlniri cu omologii lor din Israel.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a confirmat că este prevăzută o vizită a premierului Marcel Ciolacu în Israel, însă comunicarea se va face „cu rigorile contextului de securitate din regiunea respectivă”.

„Este prevăzută această vizită şi comunicarea se va face, însă cu rigorile contextului de securitate din regiunea respectivă. (…)Evident că există un scop anume al vizitei, dar, repet, comunicarea se face în condiţii de discreţie, să spunem, impuse de context”, a precizat Mihai Constantin.

În Israel, situația este extrem de tensionată , după ce armata israeliană a anunţat duminică descoperirea într-un tunel din Fâşia Gaza trupurile a şase ostatici ucişi.

Sute de mii de israelieni îi cer premierului Netanyahu să ajungă la un armistițiu cu Hamas, pentru a-i aduce acasă pe prizonierii încă reținuți după atacul de la 7 octombrie 2023. Protestele vin după ce alți șase ostatici au fost găsiți morți în Gaza.

Reuters relatează că presa israeliană estimează la 500.000 numărul protestatarilor care au ieșit pe străzi în Tel Aviv, Ierusalim și alte orașe și i-au cerut premierului Netanyahu să facă mai mult pentru a-i aduce acasă pe cei 101 ostatici rămași în Gaza.

Cel mai mare sindicat din Israel, Histadrut, a convocat grevă generale pentru luni, care ar putea afecta sectoare majore ale economiei, sectorul bancar, asistența medicală și principalul aeroport al țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

3 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

4 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

5 România, chemată să doboare dronele rusești deasupra Ucrainei. Riscăm un război total cu Rusia?