Prăpădul din Grecia se vede din spațiu. Incendiile uriașe, surprinse de sateliții Eumetsat VIDEO

Prăpădul din Grecia se vede din spațiu. Incendiile uriașe, surprinse de sateliții Eumetsat VIDEO

Incendiile distrugătoare care lovesc, în această vară Grecia , sunt vizibile din Spaţiu, potrivit unor imagini din satelit ale Agenţiei Europene a Sateliţilor Meteorologici Europeni Eumetsat.

Incendiile din Grecia, văzute din spațiu  FOTO Eumetsat / X

Incendiile din Grecia, văzute din spațiu FOTO Eumetsat / X

Incendii de pădure importante au izbucnit în nordul Atenei, aşa cum a surprins satelitul MTG-I1 ieri (duminică). Focare de incendiu și coloană groasă de fum vizibile din spațiul dintre orele 11.00 UTC (14.00, ora României) şi 17.30 UTC (20.30, ora României)”, anunţă agenţia europeană pe X.

Agenția a postat o scurtă înregistrare video pe X, arătând cum flăcările uriașe izbucnite în regiunea Atena, se văd chiar și din spațiu.

Incendiul uriaș a izbucnit duminică, în apropiere de Atena. Oamenii din mai multe orașe din zonă au fost evacuați, în timp ce sute de pompieri și voluntari se luptă cu flăcările care se apropie rapid de capitala elenă.

De asemenea, incendiile de vegetaţie continuă sa facă ravagii în Grecia. Peste 600 de pompieri susținuți de peste 30 de avioane de stingere se luptă cu un incendiu de pădure scăpat de sub control la periferia nordică a Atenei, anunță Antena 3.

Un spital de copii, un spital militar, două mănăstiri și o casă de copii au fost evacuate luni dimineață, în timp ce ordine de evacuare au fost emise pentru mai multe suburbii ale Atenei. Autoritățile spun că flăcările au depășit uneori 25 de metri înălțime, iar meteorologii au veşti proaste. Până joi jumătate de ţară est sub avertizare de caniculă, care poate favoriza apariţia unor noi focare.

Turcia trimite două avioane şi un elicopter

Turcia va trimite două avioane de luptă împotriva focului şi un elicopter în Grecia, ţara vecină care se confruntă cu incendii devastatoare, a anunţat luni Ministerul turc de Externe, citat de AFP.

Pregătirile necesare sunt în curs pentru a trimite două avioane pentru stingerea focului şi un elicopter de asistenţă vecinei noastre Grecia, care luptă împotriva incendiilor din jurul Atentei”, a anunţat pe X purtătorul de cuvânt al MAE turc.

Cele două ţări ale căror relaţii sunt marcate de tensiuni din cauza mai multor dosare, între care problema Ciprului, se ajută una pe alta atunci când una dintre ele este lovită de o catastrofă.

Aşa de pildă a fost cazul când sudul Turciei a fost devastat de un puternic seism în februarie 2023 sau în cazul incendiilor frecvente care fac ravagii în Grecia în timpul verii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…