Prăjitură cu mousse de ciocolată albă şi sos de cireşe
Ingrediente
Pentru blat
o cană şi jumătate făină
trei sferturi cană zahăr
jumătate cană cacao
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă praf de copt
un sfert linguriţă sare
o treime cană apă încălzită
1 linguriţă pudră ness
1 ou
jumătate cană lapte
un sfert cană ulei
jumătate lingură esenţă de vanilie
Pentru mousse ciocolată albă
60 g gelatină pudră
2 linguri apă
340 g ciocolată albă
2 căni frişcă lichidă
Pentru sosul de cireşe
4 căni cireşe, proaspete sau congelate
jumătate cană zahăr
4 linguri amidon de porumb
un praf de sare
jumătate linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare
Încinge cuptorul şi unge cu puţin ulei o tavă cu pereţi detaşabili sau îmbrac-o în hârtie pentru copt. Amestecă într-o oală făina, zahărul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Lasă deoparte.
Dizolvă praful de ness într-o cană mică cu apă. Mixează bine într-un vas ceva mai mare, oul, uleiul şi esenţa de vanilie. Adaugă ingredintele solide şi mixează la viteză mică până când s-au încorporat toate. Toarnă şi nessul. Varsă aluatul în tavă şi lasă la copt 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă blatul la răcit un sfert de oră, apoi îl scoţi din tavă şi îl laşi până s-a răcit complet.
Pentru a face umplutura de mousse de ciocolată, varsă gelatina peste apă rece, amestecă şi lasă 5 minute. Într-o tigaie mică, toarnă jumătate de cană de frişcă lichidă şi lasă la foc mic, dar nu-i permite să fiarbă. Dă la o parte de pe foc şi toarnă gelatina. Amestecă până când s-a dizolvat gelatina în întregime.
Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro
Sursa: adevarul.ro