Prahova: Tribunalul a prelungit interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft Internaţional

Prahova: Tribunalul a prelungit interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft Internaţional

Tribunalul Prahova a prelungit, luni, măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de SC Asesoft Internaţional, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

''Soluţia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei, astfel cum a fost precizată, şi, în consecinţă: În baza art.493 alin.4 Cod proc. penală, prelungeşte măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de inculpatele persoane juridice S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A., reprezentată de Petronela-Mădălina Calistru, desemnat de administratorul judiciar CITR Filiala Bucureşti SPRL şi S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., reprezentată de Nedelcu Radu Bogdan, desemnat de administratorul special TNI Stock Invest S.R.L., pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 28 martie 2019 până la data de 26 mai 2019 inclusiv'', este decizia Tribunalului Prahova.

În document se mai arată că se poate depune contestaţie în termen de 24 de ore.

''Dispune comunicarea unei copii a prezentei încheieri inculpatelor, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Combatere a Corupţiei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova, în vederea efectuării menţiunilor corespunzătoare. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia (...). Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.03.2019'', se mai arată în decizia instanţei.

Decizia vine în condiţiile în care un complet al aceleiaşi instanţe a dispus, în luna martie 2018, într-un dosar din 2014, intrarea în procedura generală a falimentului şi dizolvarea societăţii.

Decizia din 2018 a fost pronunţată în condiţiile în care procurorii DNA Ploieşti au cerut, cu un an înainte, Tribunalului Prahova interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, firme controlate de Sebastian Ghiţă, puse sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată. La acel moment, cererea anchetatorilor a fost aprobată, instanţa prelungind ulterior, de mai multe ori, această măsură preventivă. AGERPRES / (AS - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”