Prahova: Cercetări pentru vătămare corporală din culpă în cazul podețului prăbușit cu staff-ul de campanie al PSD

Prahova: Cercetări pentru vătămare corporală din culpă în cazul podețului prăbușit cu staff-ul de campanie al PSD

Polițiștii au deschis dosar penal în cazul podețului prăbușit, duminică, în comuna Plopu, cu staff-ul de campanie al PSD, cercetările fiind efectuate in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, cercetările în cauză sunt efectuate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală numărul 10 Valea Călugărească.
Zece persoane cu vârste între 17 și 77 de ani, între care și o gravidă în 35 de săptămâni, au ajuns, duminică, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diverse traumatisme , după ce un podeț pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu.

Persoanele în cauză făceau parte din staff-ul de campanie al PSD, iar printre cei răniți se află și candidatul PSD la Primăria Plopu, viceprimarul Marin Teodor.

Femeia însărcinată a fost transferată pentru consult de specialitate la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, iar alte două persoane au rămas internate la SJU Ploiești, respectiv Spitalul de Pediatrie, fiind vorba despre o persoană care prezenta traumatism cranio-cerebral și de o fată de 17 ani cu fractură la nivelul piciorului.

Primarul de la Plopu, Adrian Bălănescu, spune că puntea respectivă era folosită destul de rar, ca variantă alternativă și doar pietonal, ea cedând sub greutatea celor aproximativ 30-40 de persoane care au încercat să o traverseze duminică.

"Nu era într-o stare avansată de degradare, dar era un podeț pietonal, care se folosea ca alternativă (...), mai rar, și pietonal. Din nefericire, azi, în jur de 30-40 de persoane au trecut concomitent și a cedat sub greutate", a declarat Bălănescu, pentru AGERPRES.

Primarul a spus că în cursul zilei de luni va face solicitări către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectură, astfel încât o comisie formată din specialiști să meargă la fața locului pentru a face verificări.

"Eu am făcut solicitări la Consiliul Județean pentru reparația aceste punți, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, nu am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție", a adăugat edilul.

Mai mult, el spune că viceprimarul Marin Teodor (PSD), contracandidat al său la funcția de primar, aflat și el pe podeț la momentul prăbușirii, ar fi trebuit să cunoască mai bine situația acelei punți.

"Cu siguranță (ar fi trebuit să știe mai bine situația podețului—n.r.), e viceprimarul comunei de două mandate", a spus Adrian Bălănescu.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Elena Stanciu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…