PPE câștigă alegerile europene, conform previziunilor

PPE câștigă alegerile europene, conform previziunilor

Așa cum era de așteptat, grupul Partidului Popular European va fi cel mai numeros în viitorul Parlament, cu 181 de mandate, potrivit primelor proiecții hemiciclice prezentate de președintele Roberta Metsola, care s-a deplasat în Malta pentru a fi prezentă în această seară în Parlament.

FOTO EPA-EFE

FOTO EPA-EFE

Cu acest rezultat, PPE se află la doar un loc mai puțin decât rezultatul obținut în 2019.

S&D este a doua grupare ca mărime, cu 135, menținându-și aproximativ dimensiunea. În bătălia dură pentru locul trei, liberalii grupului Renew Europe au reușit să-l cucerească, cu 82.

Gruparea de dreapta dură a Giorgiei Meloni din Italia și naționaliștii polonezi ar fi pe locul patru în aceste proiecții, cu un loc mai sus decât sunt în prezent PE.

Gruparea de extremă dreapta Identitate și Democrație ar urca, de asemenea, de pe locul al șaselea ca mărime, pe locul al cincilea, cu 62 de locuri, verzii au suferit o înfrângere urâtă, pierzând aproximativ 24 de locuri. Ei se situează pe locul șase, fiind urmați de gruparea Stânga, cu 34, în scădere cu câteva locuri.

image

Președinta CE, Ursula von der Leyen a promis membrilor Partidului Popular European că grupul va proteja UE împotriva avansului populiștilor.

„Astăzi este o zi bună pentru PPE. Am câștigat alegerile europene, prietenii mei. Suntem cel mai puternic partid, suntem ancora stabilității... Împreună cu ceilalți vom construi un bastion împotriva extremelor de stânga și de dreapta. Le vom opri!"

Președintele PPE, Manfred Weber, a spus: „Îngrijorarea a fost că vor ajunge în Parlamentul European mulți politicieni care vor să distrugă Europa.

„Cetățenii știu că stânga nu răspunde preocupărilor lor. Noi oferim rezultate în ceea ce privește migrația, oferim rezultate în ceea ce privește creșterea economică, oferim, de asemenea, menținerea păcii în Europa în Uniunea Europeană. Asta este ceea ce oferim și de aceea PPE este cea mai bună metodă împotriva extremei drepte din Europa."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii