Pozițiile de somn ideale care te pot feri de durerile coloanei vertebrale | VIDEO

Pozițiile de somn ideale care te pot feri de durerile coloanei vertebrale | VIDEO

Oamenii au câteva nevoi de bază pentru a supraviețui: hrană, apă, oxigen și somn. Odihna este extrem de importantă, iar un specialist în postură a dezvăluit că două poziții te pot feri de durerile coloanei vertebrale, conform Mirror.

Femeie care doarme

Două poziții de dormit recomandate de un specialist. Foto: Arhivă

Este vorba despre poziția „soldatului” și cea a „visătorului”. Conform specialistului în postură cu peste un deceniu de experiență în îmbunătățirea vieții persoanelor cu leziuni grave și afecțiuni cronice, acestea sunt cele mai bune poziții pentru coloana vertebrală.

Într-un videoclip publicat pe TikTok, James Leinhardt recomandă doar cele două poziții de dormit , cu excepția cazului în care aveți o recomandare medicală pentru a dormi pe burtă, ceea ce este „foarte rar”, după spusele sale.

Dacă stai întins pe spate, coloana vertebrală este susținută imediat de saltea și greutatea corpului este distribuită cât mai uniform”, a spus Leinhardt.

Specialistul susține că a doua cea mai bună poziție pentru un somn bun este cea a „visătorului”, care constă în a te așeza pe o parte. Se spune că această poziție pune cea mai mică presiune pe coloana vertebrală.

El a mai sugerat și ținerea unei perne sub genunchi pentru ca pelvisul să fie ușor înclinat. Totuși, este necesar ca o mai mare parte a spatelui tău să atingă patul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Lovitura nimicitoare prin care ucrainenii l-ar decapita pe Putin. „Ar fi o nouă surpriză militară, mult mai devastatoare”

3 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

4 Cea mai neagră perioadă pentru Rusia de când a invadat Ucraina: 25% din totalul avioanelor MiG-31K ar fi deja inutilizabile

5 „Mâine strângem mieii. Dacă ar trebui să trăim din banii ăștia, m-aș sinucide” / Interceptări incendiare în dosarul fraților Tate