Povestea misteriosului număr doi din FSB

Povestea misteriosului număr doi din FSB

Chiar și pentru un oficial al serviciului rus de spionaj, Serghei Korolev iese în evidență ca fiind excepțional de secretos.

Korolev, adjunctul directorului Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a ascuns atât de bine detaliile vieții și identității sale, încât până și elementele de bază, cum ar fi data nașterii și înfățișarea sa, sunt confundate sau par a fi fost inventate în întregime.

Această secretomanie îl poate ajuta să se sustragă sancțiunilor internaționale. Numărul doi al spionajului rus, agenție ce joacă un rol special în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, este identificat în mod inconsecvent sau incorect pe numeroase liste de sancțiuni internaționale, ceea ce poate face ca, uneori, să nu poată fi detectat de autoritățile care aplică sancțiunile.

În plus, singura fotografie a lui „Korolev” care apare în numeroase rapoarte media despre acesta înfățișează un bărbat rus complet diferit.

Kyiv Independent a umplut golurile din povestea lui Korolev, lipsindu-l pe adjunctul șefului spionajului lui Vladimir Putin de o parte semnificativă a anonimatului său de lungă durată.

FSB, un succesor al celebrului serviciu de spionaj intern sovietic KGB, joacă un rol crucial în regimul lui Vladimir Putin. Serviciul este cunoscut ca fiind implicat în recrutarea de agenți pro-ruși în alte țări, sabotaj, operațiuni cibernetice, spionaj, campanii de dezinformare și chiar otrăvire și asasinate. FSB a fost, de asemenea, responsabil pentru furnizarea de informații lui Putin înainte de invazia Ucrainei din 2022, potrivit rapoartelor mass-media.

După invazia Ucrainei, Korolev, primul adjunct al directorului FSB și a doua cea mai influentă figură din principala agenție de securitate a Rusiei, s-a numărat printre oficialii ruși vizați de sancțiuni internaționale.

Legături cu mafia rusă în primul deceniu al anilor 2000

Forțele de securitate spaniole au descoperit, de asemenea, legături semnificative între Korolev și mafia rusă în primul deceniu al anilor 2000, potrivit rapoartelor presei.

În ciuda funcției sale de mare profil, Korolev, la fel ca un personaj dintr-un roman de spionaj, este unul dintre cei mai misterioși indivizi din conducerea serviciului special al Rusiei.

Numele lui îl ajută. El poartă unul dintre cele mai populare nume rusești și un nume de familie destul de comun.

Ca toată lumea din Rusia, Korolev poartă un patronimic. Numele său complet este Serghei Borisovici Korolev. Acest lucru nu ajută prea mult la stabilirea adevăratei sale identități: Potrivit a două baze de date scurse în media despre persoane fizice ruse, el are aproape două duzini de omonimi în Rusia.

În plus, în listele de sancțiuni europene a fost comisă o eroare ciudată în datele de identificare ale lui Korolev. Listele de sancțiuni ale Uniunii Europene și ale Elveției conțin două date diferite ale nașterii sale - ambele par a fi incorecte.

Korolev nu a fost niciodată intervievat de mass-media și nu are conturi cunoscute pe rețelele sociale. Se pare că foarte puțini oameni știu cum arată de fapt adjunctul șefului FSB. Când este menționat în presă, fotografia însoțitoare este cea a unei alte persoane, scrie Kyiv Independent.

Nu veți găsi fotografia lui Korolev sau data nașterii pe site-ul FSB. Doar câteva detalii din biografia lui sunt disponibile acolo. Korolev a fost numit în actualul său rol de Putin în 2021. El deține gradul înalt de general în armata rusă și este în serviciile de securitate ale Rusiei din 1979.

Dacă Korolev deține conturi, bunuri imobiliare sau alte active în Europa este incert. Clar este că el și familia lui duc un stil de viață bogat, adesea legat de țările europene.

Korolev este o piesă importantă în mașina de război a regimului rus împotriva Occidentului, dar oficialul FSB pare să prefere educația occidentală pentru copii săi pe care i-a trimis să urmeze cursuri în școli scumpe din Marea Britanie și Elveția.

Ambii copii ai lui Korolev au urmat cursuri de vară de engleză, cunoscute sub numele de Cursul Pilgrims, care au loc la prestigioasa școală Harrow din Londra.

Fiica lui Korolev a urmat programele de vară de la American Tassis School din Elveția.

Familia lui Korolev se bucură de un stil de viață bogat și în Rusia. Familia pare să aibă o gamă largă de imobile și mașini de lux. Într-un mod tipic pentru funcționarii ruși, cea mai mare parte este înregistrată pe numele familiei și al asociaților.


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Noi dezvăluiri despre Geoană / Rusia

3 „Șeful unității anti Israel de la Teheran s-a dovedit agent Mossad”

4 În sutien pe stradă? / Revine moda „dezbrăcate”?

5 Pensiunea „La Nea Vasile” din Vaslui, „o fraudă bancară de proporții”