Povestea Lăcrămioarei Axinte, fosta magistrată cucerită de Călin Georgescu, care i-a instruit pe români cum să ceară Turul 2 înapoi

Povestea Lăcrămioarei Axinte, fosta magistrată cucerită de Călin Georgescu, care i-a instruit pe români cum să ceară Turul 2 înapoi

O fostă magistrată s-a implicat activ în instruirea românilor care au depus plângeri împotriva deciziei Curții Constituționale a României, prin care au fost anulate alegerile prezidențiale din decembrie 2024. Lăcrămioara Axinte a folosit platforma TikTok pentru a-i mobiliza pe susținătorii lui Călin Georgescu.

Lăcrămioara Axinte. Foto: Facebook, pagina sa personală.

Lăcrămioara Axinte. Foto: Facebook, pagina sa personală.

Până în decembrie 2024, Lăcrămioara Axinte, fostă magistrată din Botoșani, cunoscută doar în cercuri restrânse, administra o mică afacere prin care promova produse naturiste, suplimente de nutriție și filtre de apă. Pe rețelele de socializare, activitatea ei trecea în mare parte neobservată.

Cucerită de Călin Georgescu

După anularea alegerilor, pensionara a renunțat la promovarea afacerii online și a început să posteze mesaje preluate de la susținătorii lui Călin Georgescu. Curând, a devenit ea însăși o susținătoare vocală a politicianului controversat, dar și o promotoare a unor teorii conspiraționiste, a discursurilor anti-vaccin, anti-DNA, anti-CCR, anti-Ucraina și a criticilor dure la adresa fostului președinte Klaus Iohannis.

S-a filmat la mitingurile de susținere pentru Georgescu și pentru cauza „Turul 2 înapoi”, iar aparițiile sale în câteva emisiuni TV i-au adus notorietate.

Lăcrămioara Axinte. Sursa: Facebook

Lăcrămioara Axinte. Sursa: Facebook

De la începutul lunii aprilie 2025, Lăcrămioara Axinte a demarat o campanie care a dus la depunerea a numeroase plângeri în instanțele din România, în special la curțile de apel. Prin aceste acțiuni, petenții solicitau suspendarea deciziei Curții Constituționale a României privind anularea scrutinului prezidențial din 24 noiembrie 2024.

Joi, 24 aprilie, un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a admis una dintre contestațiile formulate împotriva hotărârii CCR din 6 decembrie 2024, prin care au fost anulate alegerile prezidențiale.

Decizia, considerată controversată, a fost criticată de mai mulți specialiști în drept și atacată cu recurs de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și de Curtea Constituțională a României.

Fostul judecător Cristi Danileţ a susținut, la rândul lui, că dosarul în urma căruia un magistrat de la Curtea de Apel Ploieşti a dispus suspendarea executării Hotărârii prin care CCR a anulat alegerile prezidenţiale a fost direcţionat printr-o „inginerie judiciară” către judecătorul respectiv. El a indicat site-ul pensionarei, ca fiind sursa de la care a pornit valul de acțiuni în instanță.

„Strategia” pensionarei din magistratură

Prin intermediul site-ului său și a platformei TikTok, fosta judecătoare din Botoșani s-a numărat printre persoanele care au încercat să îi determine pe români să conteste în instanță decizia CCR.

La începutul lunii aprilie, s-a implicat într-o campanie online, inițiată pe pagina sa de TikTok, prin care a încurajat depunerea de plângeri împotriva deciziei Curții Constituționale de anulare a turului doi al alegerilor prezidențiale din 2024.

În sesizarea publicată de aceasta, se menționa faptul că instanța „a exercitat suveranitatea poporului român în nume propriu, impunând poporului român un Președinte neales, numit de chiar Curtea Constituțională, cu încălcarea gravă a prevederilor Constituției României”.

Într-un clip, susținătoarea lui Călin Georgescu le-a explicat urmăritorilor săi de pe rețelele de socializare cum să completeze cererile către instanțe.

„Dragii mei, iată care este strategia. Trebuie să depunem plângeri prealabile împotriva hotărârii Curții Constituționale numărul 32 din 2024, prin care cerem revocarea acestei hotărâri. Pe blogul meu aveți plângerea pe care o trimit eu la Curtea Constituțională. Acest text îl copiați, îl transferați într-un document Word, îl completați cu datele dumneavoastră personale, listați documentul, îl semnați, apoi îl transformați într-un PDF (deci îl scanați) și îl atașați unui e-mail pe care îl trimiteți astăzi, mâine sau cel târziu luni, la Curtea Constituțională, la adresa de e-mail care este trecută în textul plângerii, la final”, îi sfătuia pensionara pe urmăritorii săi de pe TikTok.

A sperat la cel puțin 1.500 de cereri de anulare a deciziei CCR

În continuare, Lăcrămioara Axinte indica cum să completeze plângerea și cum să i-o trimită ei, până la data de 7 aprilie, pentru a se ocupa personal de transmiterea acesteia către instanțe.

„Dacă veți face acest lucru, înseamnă că sunteți un român patriot, că vreți să luptați în continuare pentru reluarea turului al doilea și puteți fi de încredere ca să fiți alături de mine în pașii următori pe care îi vom face. Strategia noastră este să obținem anularea hotărârii numărul 32 și reluarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale. Avem argumente juridice. Trebuie să găsim judecătorul, iar aceste acțiuni ulterioare, la care încă lucrez, trebuie să fie înregistrate la toate curțile de apel din România în aceeași zi”, afirma fostul magistrat într-un mesaj pe TikTok, care a adunat peste 70.000 de vizualizări.

În încheierea mesajului, aceasta afirma că așteaptă ca plângerile standard să fie completate individual și trimise de cel puțin 1.500 de români, „care pot fi și din diaspora, dar trebuie să aibă domiciliile în cât mai multe localități din România, pentru a obține reluarea turului al doilea”, susținea fosta magistrată. Românii erau îndrumați să acceseze site-ul „anulareccr.vercel.app” pentru a primi mai multe instrucțiuni și pentru a descărca plângerile împotriva CCR, pe care urmau să le transmită instanțelor.

Lăcrămioara Axinte s-a pensionat din magistratură în 2022, iar pe pagina sa de TikTok se prezintă drept proprietar de afacere și consultant în afaceri și marketing. A fost vicepreședinte al Tribunalului Botoșani și a candidat de două ori, fără succes, pentru un loc în Consiliul Superior al Magistraturii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ O fostă judecătoare, în spatele valului de 130 de cereri la curțile de apel, de anulare a deciziei CCR privind alegerile

2 Ce spun trei avocați celebri despre controversata hotărâre a judecătorului Curții de Apel Ploiești de desființare a deciziei CCR privind anularea aleg…

3 VIDEO Imagini de film / Înalt general rus ucis într-un atac cu bombă la Moscova

4 VIDEO Așa va spune și despre România? / Trump, întrebat ce concesie face Rusia pentru un acord de pace: „Să nu ocupe toată Ucraina. E o concesie destul …

5 Povestea Lăcrămioarei Axinte, fosta magistrată cucerită de Călin Georgescu, care i-a instruit pe români cum să ceară Turul 2 înapoi