Poveste cusută cu ață albă / Un fost colaborator al lui Mike Lynch, miliardarul dispărut după scufundarea iahtului său, a murit și el într-un accident

Poveste cusută cu ață albă / Un fost colaborator al lui Mike Lynch, miliardarul dispărut după scufundarea iahtului său, a murit și el într-un accident

Stephen Chamberlain, un fost colaborator al miliardarul britanic Mike Lynch, care a fost inculpat alături de acesta într-un proces de fraudă din SUA, a murit într-un accident rutier, cu doar câteva ore după ce Lynch însuşi a fost dat dispărut în urma scufundării iahtului său în largul coastelor Siciliei, relatează Reuters.

Mike Lynch este una dintre cele şase persoane date dispărute după ce un iaht de lux a fost lovit de o furtună neaşteptat de violentă şi s-a scufundat în largul Siciliei, luni dimineaţă. Un bărbat, considerat a fi bucătarul navei, a fost confirmat mort, iar alte şase persoane, inclusiv Lynch şi fiica sa de 18 ani, Hannah, erau date dispărute, relatează News.ro.

Stephen Chamberlain a fost lovit de o maşină în Cambridgeshire, sâmbătă dimineaţa. Poliţia din Cambridgeshire a făcut apel la martori după o coliziune între un pieton şi o maşină în Newmarket Road din Stretham, Cambridgeshire, spunând că un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost dus la spital cu răni grave.

Avocatul lui Chamberlain, Gary Lincenberg, a anunţat luni că acesta a murit după ce a fost „lovit mortal” de o maşină în timp ce făcea jogging.

Chamberlain a fost vicepreşedinte financiar al companiei Autonomy, în timp ce Lynch a fost director general. El s-a confruntat cu aceleaşi acuzaţii de fraudă şi conspiraţie ca fostul său şef pentru că ar fi pus la cale „umflarea” valorii Autonomy, pe atunci cea mai mare firmă de software din Marea Britanie, înainte ca aceasta să fie vândută în 2011 către compania americană Hewlett-Packard.

Ambii inculpaţi au fost achitaţi în cele din urmă de toate cele 15 acuzaţii de către un juriu din San Francisco în luna iunie a acestui an.

După ce a părăsit Autonomy în 2012, Chamberlain a lucrat ca director de operaţiuni pentru firma de securitate cibernetică Darktrace şi a fost voluntar ca director financiar pentru clubul de fotbal Cambridge United, potrivit profilului său de pe LinkedIn.


Citește și:

populare
astăzi

1 Care este țara europeană cu cele mai urâte și mai depresive orașe, potrivit unui top realizat de un împătimit al călătoriilor

2 Demonstrație de forță rară a SUA în Europa. Avioane F-35, într-o misiune fulger, au exersat lovirea unor ținte care apar pentru foarte puțin timp

3 E disperare mare în AUR, Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor

4 „Lipsa de reacție a Rusiei la incursiunea ucrainenilor în Kursk arată că, în fața unei crize, Putin se blochează”

5 Atac mafiot în Halkidiki / Mai multe persoane au fost împușcate și înjunghiate într-un bar