Portugalia – Slovenia, de Oscar la Euro 2024: lacrimile lui Ronaldo au făcut înconjurul lumii

Portugalia – Slovenia, de Oscar la Euro 2024: lacrimile lui Ronaldo au făcut înconjurul lumii

Ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să și primești! Pornind de aici, trebuie să spunem că Portugalia – Slovenia s-a transformat într-o pedeapsă fotbalistică bine meritată pentru lusitani. Care au făcut o „măgărie“, în ultima etapă din faza grupelor, tocmai ca să întâlnească Slovenia în optimi, considerată cea mai slabă națională din prima fază eliminatorie. Și tocmai Slovenia, calificată fără victorii, cu trei remize, a chinut Portugalia, la Frankfurt.

Cristiano Ronaldo, distrus după penalty-ul ratat. FOTO: Platforma X

Cristiano Ronaldo, distrus după penalty-ul ratat. FOTO: Platforma X

Așa cum era de așteptat, Cristiano Ronaldo și colegii săi au „confiscat“ mingea. Dar s-au lovit de „zidul“ sloven, dirijat din poartă de magnificul Oblak. Degeaba au tot „plimbat“ mingea fotbaliștii lui Roberto Martinez! Slovenia s-a apărat organizat, fără pic de disperare și, în aceste condiții, scorul a fost egal, 0-0, după expirarea timpului regulamentar.

În prima repriză adițională, Portugalia avea să trăiască o dramă și mai mare. Pentru că veteranul Ronaldo (39 de ani) a ratat un penalty, în minutul 105, șutul său fiind parat de Oblak. A fost al treilea penalty irosit de CR7 la turneele finale. Doar că această oportunitate ratată a venit după o serie de 24 de penalty-uri transformate de starul portughez! Distrus, Cristiano a început să plângă chiar pe teren. Iar mama sa, aflată în tribune, a plâns, la rândul ei, fiind surprinsă de camerele de luat vederi.

De aici până la final, Portugalia s-a „dezumflat“. Și n-a mai avut nicio ocazie, cu un Ronaldo la pământ. Mai mult decât atât, în minutul 115, Portugalia putea fi „îngropată“ de celălalt veteran, Pepe (41 de ani). Care a gafat incredibil și l-a pus pe Šeško liber spre poarta apărată de Diogo Costa. Goalkeeper-ul legitimat la Porto a avut însă o intervenție colosală și a ținut Portugalia în meci.

După 120 de minute, scorul de 0-0 a rămas pe tabelă, așa că a urmat „loteria“ penalty-urilor. Iar aici, același Diogo Costa a făcut minuni! Portarul lusitan a apărat toate cele trei șuturi ale slovenilor, ghicind de fiecare dată colțul. De partea cealaltă, pentru portughezi au transformat Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes și Bruno Silva. S-a terminat 3-0 pentru Portugalia după executarea loviturilor de departajare.

În sferturi, Portugalia va întâlni acum Franța, la Hamburg, într-o confruntare stelară, pe 5 iulie (ora 22.00, Pro TVși VOYO).

Euro 2024, tabloul optimilor

29 iunie (Berlin): Elveția – Italia 2-0

29 iunie (Dortmund): Germania – Danemarca 2-0

30 iunie (Gelsenkirchen): Anglia – Slovacia 1-1 (2-1 după prelungiri)

30 iunie (Koln): Spania – Georgia 4-1

Ieri (Düsseldorf): Franța – Belgia 1-0

Ieri (Frankfurt): Portugalia – Slovenia 0-0 (3-0 după executarea loviturilor de departajare)

Astăzi (Munchen, 19.00, Pro TV și VOYO): România – Olanda

Astăzi (Leipzig, 22.00, Pro TV și VOYO): Austria – Turcia

Sferturi

5 iulie (Stuttgart, 19.00): Spania – Germania

5 iulie (Hamburg, 22.00): Portugalia– Franța

6 iulie (Düsseldorf, 19.00): Anglia – Elveția

6 iulie (Berlin, 22.00): România / Olanda – Austria / Turcia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii