Portugalia - Franța, decis la penalty-uri la Euro 2024. Drama lui Cristiano Ronaldo

Portugalia - Franța, decis la penalty-uri la Euro 2024. Drama lui Cristiano Ronaldo

Franța - Spania este prima semifinală de la Euro 2024, după ce Mbappe și compania au trecut de Portugalia lui Cristiano Ronaldo la loviturile de departajare, după 0-0 la finalul a 120 de joc. Lusitanul Joao Felix a fost singurul care nu a putut marca de la 11 metri, trimițând mingea în bară.

Cristiano Ronaldo a încheiat în lacrimi al 6-lea Euro din carieră. Foto Facebook

Cristiano Ronaldo a încheiat în lacrimi al 6-lea Euro din carieră. Foto Facebook

Pe arena Volksparkstadion din Hamburg, cele două formații s-au întrecut în ratări pe întreg parcursul meciului Ajunsă din nou la lovituri de departajare, norocul nu a mai fost de partea Portugaliei. Pe rând, Dembele, Cristiano Ronaldo, Fofana, Bernardo Silva, Kounde, Bradley Barcola și Nuno Mendes au transformat, în vreme ce Joao Felix și a ratat execuția din 11 metri, penalty-ul câștigător fiind transformat de Theo Hernandez.

Franța nu a marcat niciun gol din acțiune până acum

Portugalia părăsește așadar competiția, după ce nu a mai reușit să mai marcheze din al doilea meci din grupă, 3-0 cu Turcia. A urmat meciul cu cântec cu Georgia (0-2) și optimea cu Slovenia (0-0), în care portarul Diogo Costa a parat toate cele 3 lovituri executate de foștii iugoslavi și 0-0 acum, cu Franța.

Aflat la al 6-lea turneu final european din carieră - record absolut - Cristiano Ronaldo nu s-a lipit la gol în niciun meci de la Euro 2024, lucru care nu s-a mai întâmplat în cele 5 ediții precedente, în care punctase de 14 ori. Lusitanul, primul jucător din istorie care ajung la 30 de meciuri jucate la Campionatele Europene, și-a dorit atât de mult să marcheze, încât nu a reușit absolut nimic la acest turneu final.

Franța - Spania în semifinale

De partea cealaltă, Franța a ajuns în semifinale într-un mod uluitor, fără să marcheze vreun gol din acțiune. Cu Austria și cu Belgia, Les Bleus au câștigat cu 1-0, în urma câte unui autogol , cu Olanda au remizat alb, iar cu Polonia au egalat la 1 în urma unui penalty. Acum, au trecut de lusitani după 0-0 la finalul a 120 de minute.

Franța, care a jucat ultima repriză adițională fără starul Kylian Mbappe, accidentat, urmează să întâlnească Spania în prima semifinală de la Euro, pe 9 iulie, la Munchen (ora 22.00).

Parcursul Franței la Euro 2024 - 3 goluri în 5 partide

1-0 cu Austria

0-0 cu Olanda

1-1 cu Polonia

1-0 cu Belgia

0-0 cu Portugalia

Euro 2024, sferturi de finală

Vineri

Spania – Germania (Stuttgart) 1-1 (2-1 după prelungiri)

Portugalia – Franța (Hamburg) 0-0 (3-5 la lovituri de departajare)

Sâmbătă

Anglia – Elveția (Düsseldorf, 19:00)

Olanda – Turcia (Berlin, 22:00)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii