Ponta, TENIE fără Dumnezeu, uite în ce RAHAT ai lăsat România!

Ponta, TENIE fără Dumnezeu, uite în ce RAHAT ai lăsat România!

Nu trece zi de la Dumnezeu ca oficinele încă sclave ale penalului să nu-i reproducă emanațiile bășinoase! Nu mai ai loc de lăturile pe care, sub pretextul „minunii economice” pe care a lăsat-o în urmă, le toarnă în capul tuturor. Minciuni de oligofren care se masturbează uitându-se la poze cu Putin, probabil. Iată mai jos datele prezentate de Curtea de Conturi a României. Sunt seci și demontează toate minciunile acestui jeg penal. A îngropat țara în datorii!

În primii doi ani de guvernare Ponta, datoria publică a crescut de la 2.706 la 3.314 euro pe cap de locuitor. Iar datoria publică a crescut cu peste 10% anual între 2012 și 2014, fapt care a atras, în mod inevitabil, creșterea dobânzilor și a cheltuielilor, constată Curtea de Conturi, precizând că în această perioadă datoria pe cap de locuitor a urcat semnificativ, de la 2.706 la 3.314 euro.

Pentru o persoană care în 2012 avea un câștig net salarial lunar de 1.507 lei, plata datoriei publice pe locuitor, de 1.005 lei, reprezenta 66,7% din acesta și a ajuns, în 2014, la 73,9%, fapt ce reflectă un nivel mare de îndatorare, cu influențe asupra gradului de suportabilitate de către populație, arată raportul.

În cei doi ani analizați, datoria publică guvernamentală a crescut de aproximativ 1,24 ori, de la 226,8 miliarde lei în 2012 la 280,9 miliarde lei în 2014. Curtea de Conturi analizează și structura datoriei, concluzionând că ponderea cea mai mare o dețin obligațiile financiare ale statului datorate creditorilor de pe piața internă. 

„Ca și în anii precedenți, în perioada 2012-2014, datoria publică guvernamentală internă a fost deținută integral de sectorul bancar privat, creându-se, astfel, un cerc vicios între datoria publică și consolidarea bancară. Apreciem că, în calitatea lor de depozitari ai resurselor financiare ale populației și ale societăților comerciale, băncile dețin o poziție privilegiată pe piață. Întrucât acestea trebuie să-și valorifice resursele prin plasarea lor în titluri de stat, MFP a asigurat sectorului bancar privat un venit sigur și plasamente în active fără risc”, notează documentul.

Raportul menționează și pachetul financiar primit de România în perioada crizei. Împrumutul acordat de FMI de 2,15 miliarde euro a fost restituit integral, însă a fost conjugat cu asistența acordată de UE . Prin urmare, rambursarea în totalitate a se va realiza până în anul 2023, continuând să producă noi obligații, din moment ce, Finanțele au utilizat tot instrumente de datorie publică, pentru achitarea acestuia.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”