Ponta ȘTERGE PE JOS cu țărănoiul de la Teleorman! Zice c-a ajuns mai MINCINOS și mai AROGANT ca el!
Ponta reacționează rapid la jignirile țărănoiului de la Teleorman acuzându-l de minciună și aroganță. Și îi reamintește că el a venit de la PD, că doar se dă pesedist....
Postarea lui Ponta:
„Afirmatia lui Liviu Dragnea este o aroganta si o jignire inutila / nu pentru Adrian Nastase ci pentru noi toti cei care am crescut si am muncit doar in PSD!
Adrian Nastase nu m-a copiat niciodata pe mine / eu insa am incercat sa il copiez in a fi un foarte bun Prim Ministru al Romaniei ( si vad ca si prietenii si adversarii recunosc azi ca Guvernele PSD din 2000-04 si 2012-15 au fost cele mai performante pana acum)! Am mai incercat sa il copiez si sa fac din PSD un partid respectat pe plan intern si international si un partid care isi respecta si alegatorii si membrii!
Liviu Dragnea ( din pacate) nu a incercat nimic din aceste lucruri - el doar il copiaza pe modelul sau politic Traian Basescu in a transforma PSD in PD -ul anilor 2000 - si guvernarea Romaniei in conducerea Consiliului Judetean Teleorman.
De altfel in atitudinea fata de Ministrul Tudorel Toader ( cand a spus primul ca "nu se impune schimbarea sefei DNA" si ca sustine orice decizie a Ministrului pentru ca azi sa spuna exact invers) - am recunoscut modul in care Liviu Dragnea a copiat perfect "stilul Basescu"!
Nu doresc niciuna dintre functiile lui Liviu Dragnea ( a fost sincer ca el nu vrea sef la Camera Deputatilor nu i "ca sa dea cu ciocanelul" - cum este sincer si acum cand spune ca nu vrea sa fie Prim Ministru in locul lui Grindeanu :) - imi doresc doar sa copieze performanta guvernamentala a lui Adrian Nastase si nu a lui Traian Basescu - modelul / ar fi bine pentru PSD si pentru Romania.”
Dragnea: Nu mă așteptam ca Năstase să-l copieze pe Ponta
Cu ocazia primelor declarații făcute, la sediul PSD, după ce ministrul Justiției a anunțat că nu consideră oportună, în acest moment, revocarea lui Kovesi și Lazăr, Liviu Dragnea a precizat că nu ar exista vreun pact de coabitare cu președintele Iohannis și că cei care sugerează acest lucru, inclusiv ex-premierul Adrian Năstase, greșesc profund.
„Eu îl respect foarte mult pe domnul Adrian Năstase și nu mă așteptam să-l copieze pe Victor Ponta. Ar putea să mă întrebe direct. Nu există niciun fel de coabitare, nici din partea mea, nici de la Călin Popescu Tăriceanu cu președintele Iohannis. Nu este și nu va fi niciodată. Putem avea relații instituționale și nu am ascuns niciodată. Dimpotrivă, am spus mereu că vreau să avem o colaborare instituțională sănătoasă, dar nu coabitare”, a declarat Liviu Dragnea, în fața sediului PSD.
Șeful social-democraților nu l-a uitat nici pe ex-premierul Victor Ponta, un critic al său tot mai vehement în ultima perioadă. „Ponta, în multe ziceri, a vorbit de această coabitare care nu există și nu mă așteptam să se inspire Năstase de la el. Într-o serie întreagă de afirmații neadevărate și mincinoase a fost și asta”, a mai spus Dragnea.
După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat concluziile evaluării activității procurorului general și procurorului șef al DNA, în sensul menținerii acestora în funcții, fostul premier PSD Adrian Năstase a postat pe propriul blog un material în care vorbește despre „fractura din raportului lui Tudorel Toader” și critică PSD.
Potrivit lui Năstase, conducerea social-democrată și premierul Sorin Grindeanu ar fi greșit lăsându-l pe Tudorel Toader să „se bată” cu forțele externe care doreau ca procurorii-șefi să rămână în funcție. «Cu alte cuvinte, au ales „pilotul”, dar nu i-au dat „un plan de zbor”. Iar acum unii lideri par supărați că „pilotul” nu s-a transformat în kamikaze», arată Năstase pe blogul său.
Nu în ultimul rând, fostul prim-ministru PSD sugerează că, prin instalarea lui Tudorel Toader la șefia MJ s-a lăsat acest domeniu la dispoziția președintelui Klaus Iohannis, ceea ce s-ar traduce printr-un „nou pact de coabitare”.
Fragmente din postarea lui Adrian Năstase:
«Există o fractură în Raport. Prima parte este riguroasă juridic, de fapt o analiză descriere de jurisprudență și de coerență constituțională. A doua parte însă este o concluzie politică, o concluzie de oportunitate. (...) Am anticipat cu exactitate acest deznodământ. Am arătat rolul presiunii externe, rolul MCV, rolul întâlnirilor de la Bruxelles, rolul ambasadorului american, rolul protestelor din piață asupra deciziei ministrului.
În timpul ăsta, PSD și Guvernul i-au dat „mână liberă” lui Tudorel Toader, lăsându-l de fapt singur să se bată cu toate aceste forțe. Cu alte cuvinte, au ales „pilotul”, dar nu i-au dat „un plan de zbor”. Iar acum unii lideri par supărați că „pilotul” nu s-a transformat în kamikaze.
Este clar, după părerea mea, că după externalizarea Justitiei din Guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care să „repare” singur legislația în domeniul justiției și să-și aleagă singur secretarii de stat), se conturează din nou un „domeniu rezervat” în materia justiției pentru președinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare.
P.S. Să ne amuzăm în perioada următoare vorbind despre demnitate în raporturile cu Bruxelles-ul și despre cum am scos noi „vitezele” din Documentul de la Roma, păstrându-i însă obiectivele.»