Ponta, rromânule operat la TURCI, iată cum ARATĂ România după ce ai CONDUS-O: SUB Burkina Faso, Mozambic, Tanzania şi Uganda.
„Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal ( agreat şi lăudat de mediul de afaceri , votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19% ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării ) are doar două posibile explicaţii :
1 - este o decizie pur politică de blocare a activităţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost ( ceea ce făcea şi Traian Basescu indiferent la consecinţele negative)
2 – este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Dl Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc ( ceea ce nici măcar Traian Basescu nu ar fi făcut vreodată)! Indiferent care din cele doua variante e cea reală oricum pt români este cea mai proastă veste posibilă ( iar pentru cei care au votat în Noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi)".
Avem aici cele mai grave acuzaţii aduse vreodată unui Preşedinte al României în istoria post-decembristă. Avem aici acuzaţii care nu pot să nu fie luate în serios, extrem de în serios, dată fiind poziţia politică reprezentativă pentru naţiunea română pe care o are autorul acestor rânduri. Ceea ce face ca, instantaneu, textul să fi fost preluat de ambasade şi transmis către cancelariile diplomatice şi, extrem de rapid, ajunse în dosarul prioritar de informaţii sensibile ce este prezentat liderilor politici la cel mai înalt nivel din ţările respective. În paralel, conform unui protocol foarte bine pus la punct, ştirea a fost integrată în categoria red alert de către analiştii de situaţie din Comisia Europeană, Consiliu, Parlamentul European şi NATO, scrie Cristian Unteanu de la Bruxelles despre mesajul Penalului.
Însă Cristian Unteanu a comentat doar prima ieșire a dementului scăpat complet de sub control. Termenii pe care i-a folosit vineri seară la Ghiță TV au fost și mai duri.
Cretinul acesta nu realizează că el tocmai s-a întors din Turcia, unde a fugit pe ascuns pentru a-și face o operație pe care o putea face, dacă era demn și cinstit, la el în țară. Cât de prost crede el acest popor? Oameni buni, treziți-vă! Acest cod fiscal a fost gândit de unul care negocia prin cimitire șpăgi de milioane, Darius Vâlcov!
În ultimul raport al World Economic Forum, în ce priveşte doar eficienţa Executivului, România este pe ultimele poziţii: locul 101 din 144 de ţări analizate, mai jos chiar decât Burkina Faso, Mozambic, Tanzania şi Uganda. Nici la independenţa justiţiei România nu s-a clasat pe un loc fruntaş: locul 84, un loc mai prost decât cel ocupat de Tadjikistan, Botswana sau Namibia. Când vine vorba despre sănătăte şi educaţie primară, România a prins abia locul 88, după Vietnam şi Rwanda. Per total, cel mai bun guvern este al Elveţiei, urmate de Singapore şi Statele Unite ale Americii. La coada clasamentului, Guinea, Ciad şi Yemen.
În timp ce penalul Ponta se laudă cu creşterea economiei şi cu buna guvernare, raportul anual al World Economic Forum pe 2014-2015 îl contrazice. România stă destul de prost la aproape toate capitolele, de la infrastructură, transparenţă şi eficienţă până la independenţa justiţiei, educaţie şi sănătate. Per total, potrivit indicelui global al competitivităţii – Global Competitiveness Index (GCI) - România s-a clasat pe locul 59, din cele 144 de economii analizate de specialişti.
În cercetarea citată, World Economic Forum a stabilit indici pentru fiecare domeniu în parte, făcând, la final, o medie între el. Printre criteriile analizate se numără şi transparenţa decizională, modul în care au fost cheltuiţi banii publici, calitatea infrastructurii, eficienţa, independenţa justiţiei şi inclusiv încrederea în politicieni. La niciun capitol, România nu reuşeşte să urce în primele 50 de state, fiind cazuri în care ocupă locuri chiar ruşinoase, clasându-se în ultimele 30-40 de state.
Concret, când vine vorba de modul în care sunt cheltuiţi banii publici, România ocupă locul 116, cu un punctaj de doar 2.5. Potrivit metodologiei folosite, 7 este maximul obţinut de un stat.
La fel de prost stăm şi la capitolul infrastructură, unde România a obţinut doar "nota" 3, care a clasat-o pe locul 106. Încrederea în politicieni este foarte mică, mai ales dacă ne luăm după analiza realizată de World Economic Forum, care a situat România abia pe locul 109, cu un punctaj de 2.3.
Eficienţa este greu de realizat, potrivit raportului. Guvernul condus de Victor Ponta nu a reuşit să fie mai eficient decât cel din Burkina Faso, din Mozambic, din Tanzania şi din Uganda. La acest capitol, cel mai bine s-a clasat Qatar, urmat de Singapore şi Finlanda, în timp ce Venezuela, Italia şi Argentina sunt la coada clasamentului.
Specialiştii de la World Economic Forum au analizat inclusiv favoritismul în luarea deciziilor de către oficialii guvernamentali. Aici, România a primit doar 2.5 puncte din 7, ocupând astfel locul 114.
Şi din acest motiv nici transparenţa decizională nu prea există în România. Raportul arată că ţara noastră ocupă locul 86, cu un punctaj de 3.8.
Şi cum lupta împotriva corupţiei este unul dintre cele mai importante obiective, dar care încă pune probleme în România, nici la capitolul independenţa justiţiei nu stăm foarte bine. Doar locul 84, cu 3.5 puncte.
Ceva mai bine România s-a clasat la calitatea şi cantitatea învăţământului superior, unde a reuşit să prindă locul 50, cu 4.4 puncte, respectiv 53, cu 5.6 puncte. Învăţământul primar şi sistemul de sănătate ne aduc, din nou, pe locuri îndepărtate: 88, cu 5.5 puncte. Aici, ţări precum Rwanda, Trinidad şi Tobago, Vietnam şi Tadjikistan stau mult mai bine.
World Economic Forum realizează anual, începând cu 2005, acest raport. Analiza lor se bazează pe datele furnizate de agenţiile internaţionale, precum UNESCO, FMI şi OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi se axează pe 12 piloni importanţi.