Ponta, RETROGRADAT de Antena3! L-au băgat într-o emisiune de la 20.30
Ponta a fost retrogradat și de Antena3! Semn că nu mai reprezintă viitorul... Ponta, penalul, este invitat luni seara, de la ora 20:30, in emisiunea "Subiectiv cu Razvan Dumitrescu"
Principalele declaratii ale lui Victor Ponta:
Despre justitie
(R. Dumitrescu: Aveti incredere in procurorii care se ocupa de dosarul dvs?)
V. Ponta: Nu am voie sa comentez asa ceva.
Justitia trebuie si e foarte bine sa fie independenta, asta nu inseamna ca cine din justitie greseste nu pateste nimic.
Hai sa spunem un singur lucru: justia sa fie independenta si responsabila, sa trateze cazurile in functie de importanta lor sociala, si ca politica nu are ce cauta in justitie.
(despre cazul din Vaslui) I-am cerut public ministrului justitiei sa se duca in CSM. In primul rand nu sunt de acord cu lucrul acesta cu "surse judiciare".
Ideea este ca eu cred ca este foarte rau, nu stiu ce inseamna "surse judiciare", exista comunicate de presa.
Eu i-am cerut ministrului Justitiei sa aiba o pozitie publica foarte clara, puteri nu are, dar are autoritatea ca membru CSM sa aiba o pozitie mult mai hotarata.
Am dat un semnal foarte clar, in primul rand eram indignat, in al doilea rand eram un pic suparat si de neputinta noastra, in al treilea rand astept de la ministrul Justitiei, fara sa aiba puteri pentru ca nu este seful procurorilor, sa aiba o pozitie dura.
Despre noul Cod Fiscal si afirmatia privind "presedintele Romaniei Dan Mihalache"
Eu vorbesc despre niste relatii normale, cand am ceva de discutat cu Administratia Prezidentiala vorbesc cu presedintele. Sigur, numim niste consilieri, altfel, cum il chema pe nefericitul ala, Lazaroiu, nu?
(R. Dumitrescu: Suspectati o intelegere Iohannis- Isarescu?) V. Ponta: Nu, nu suspectez nimic.
Codul fiscal este un lucru foarte bun pentru toate firmele private romanesti sau cu capital strain, care au investit in acesti 3 ani si au facut ca Romania sa fie acum, azi, pe primul loc la crestere economica in Uniunea Europeana.
Noul Cod Fiscal este bun pentru oricine din aceasta tara care vrea sa nu mai traiasca din criza in criza, din imprumut in imprumut.
Discutia despre Codul Fiscal are un an si jumatate, timp in care am discutat cu institutii nationale si internationale, cu toata lumea am discutat, nu am dat OUG. Ce s-a intamplat peste noapte...
Nu pot sa inteleg faptul ca noi am zis cu 20%, PNl a zis "nu, 19%, ca daca e 19% votam si noi". Am zis "bine, vedem de unde taiem, sa fie". La pranz au zis "Nu, nu mai votam".
E foarte bun Codul Fiscal. Faptul ca vin ungurii peste granita si cumpara de la noi, ca vin toate marile companii de IT si fac fabrica in Romania, asta este un lucru bun.
(Intrebat cine profita de pe urma respingerii Codului Fiscal) Pot sa va spun cine profita de pe urma aprobarii lui.
Sa va povestesc o intamplare bine-cunoscuta. Miercuri dimineata colegii mei ma suna de la Camera Deputatilor sa imi spuna ca PNl propune dublarea alocatiilor pentru copii, dar nu au cerut de la Ministerul de Finante nicio estimare. Am sunat eu la Ministerul de
Finante si am aflat ce avem si ce nu avem, l-am sunat pe dl presedinte Iohannis si i-am spus intrebandu-l cum sa facem, iar presedintele a spus sa aprobam ca vedem de unde scoatem banii sa acoperim.
Pe 5 iunie eu nu am vorbit cu presedintele Romaniei, eu am vorbit cu presedintele PNL care i-a spus: "Dom'le, vreau sa pleci, ca ti s-a facut dosar..."
La sfarsitul lui august o sa avem sesiunea extraordinara pe Codul Fiscal iar PNL o sa voteze impotriva. Eu zic ca trece.
Despre salariile demnitarilor
A fost o poveste politica. Eu sunt de urmatoarea parerea. Da, cred ca demnitarii, nu doar ei, dar da, cred ca trebuie sa aiba un salariu mai mare, insa nu poti sa faci asta doar pentru ei, trebuie sa faci pentru toata lumea, iar asta se face prin legea salarizarii.
pe cei cu venituri foarte mici i-am impins in sus, insa ceilalti au ramas in loc.
Lucrul acesta se poate face prin legea salarizarii, insa asta se poate faca doar dupa ce avem noul Cod Fiscal, si se poate face doar in etape pe o perioada de 2-5 ani.
Despre Dragnea si sefia PSD
In momentul in care eu am decis sa ma retrag din functie, Liviu Dragnea era si el retras din functie pentru o condamnare si automonat Rovana Plumb nu are acest punct in care am fosta tacat si eu si in care paote fi atacat si Liviu Dragnea. Din acest motiv am sustinut-o pe Rovana Plumb.
E o propaganda, dar daca de dimineata pana seara trebuie sa raspunzi afirmatiilor cu acuzatiile, nu poti sa mai lucrezi cum trebuie.
El (Dragnea) e cel care practic a condus partidul in momentul in care eu eram la Guvern.
Nu mai candidez in 2016 sa fiu prim minstru. In 2016 vreau sa castigam impreuna cu UNPR si cu ALDE majoritatea in Parlament si sunt altii care sa fie premier.
Liviu Dragnea a spus ca el este cel care isi asuma aceste lucruri.
Eu cred ca daca alegerile vor fi asa cum trebuie sa fie, cum sunt in Germania, Franta, despre cine guverneaza mai bine, PSD va castiga.
Au fost presiuni sa nu plec de la sefia PSD. Eu singur am luat aceasta decizie si am luat-o in asemenea mod - duminica seara - incat nimeni sa nu poata sa ma mai intoarca.