Ponta: Claudiu Brânzan, propus de PSD pentru CA al TVR

Ponta: Claudiu Brânzan, propus de PSD pentru CA al TVR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că PSD l-a propus pe Claudiu Brânzan pentru un post de membru în CA al TVR, acesta deţinând şi în precedentul Consiliu această funcţie.

Ponta: Claudiu Brânzan, propus de PSD pentru CA al TVR

"De la noi cred că va fi domnul Brânzan, care a fost de altfel şi până acum în CA", a spus Ponta.

El a arătat că PSD va avea un singur membru în CA al TVR, renunţând la celelalte posturi care i-ar fi revenit conform algoritmului, în favoarea altor grupuri parlamentare.

"În CA al TVR, pentru prima dată, deşi suntem evident grupul cel mai numeros, noi am cerut ca fiecare partid reprezentat printr-un grup parlamentar să aibă un reprezentant în CA. În acest fel, practic absolut toţi cei care au fost votaţi într-o formă sau alta de către cetăţeni vor avea un reprezentant în CA", a spus Ponta.

El a arătat că, potrivit algoritmului, PSD avea mai multe locuri în CA, dar a considerat că fiecare partid care a participat la alegeri şi a fost votat trebuie să-şi numească un reprezentant în CA.

"Sunt opt membri în CA, sunt opt partide în Parlament", a spus Ponta.

Stelian Tănase, Romina Gabriela Surugiu şi Radu Carp se numără printre persoanele propuse pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

PNL i-a propus pe Stelian Tănase şi Dan Andrei Muraru ca membri titulari în CA al TVR, iar pe Mircea Fechet şi Cristian Vasile Petcu ca membri supleanţi.

Administraţia Prezidenţială a propus-o ca membru titular în CA al TVR pe Romina Gabriela Surugiu şi nu a propus niciun membru supleant.

Guvernul i-a propus pe Corneliu Calotă (membru titular) şi Adrian Ștefan Bădescu (membru supleant).

PDL i-a propus pe Radu Carp (membru titular) şi pe Adriana Mesesian (membru supleant).

Minorităţile parlamentare i-au propus pe Raico Cornea (titular) şi Andrea Julika Ghiţă (supleant).

UDMR i-a propus pe Debreczeni Hajnal (titular) şi Rostás-Péter István (supleant).

Din CA al TVR trebuie să facă parte şi doi reprezentanţi ai salariaţilor televiziunii publice. În urma alegerilor organizate în TVR în luna ianuarie, au fost aleşi Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, însă aceştia şi-au pierdut locurile din cauză că nu au depus cazierul judiciar până la momentul validării rezultatelor finale. Astfel, au fost validaţi Liviu Fetter şi Sorin Burtea ca reprezentanţi ai salariaţilor în CA al TVR, însă Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au contestat în instanţă decizia prin care au fost descalificaţi.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. În dimineaţa aceleiaşi zile, Claudiu Săftoiu îşi depusese demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”