Polonia, pregătită să lovească Sankt Petersburgul în caz de război cu Rusia. „Răspunsul va urma într-un minut”

Polonia, pregătită să lovească Sankt Petersburgul în caz de război cu Rusia. „Răspunsul va urma într-un minut”

Polonia și statele baltice sunt gata să răspundă imediat în cazul unui atac din partea Rusiei.

image

Polonia și statele baltice vor da o ripostă imediată Kremlinului dacă Rusia va cuceri Ucraina.

Fostul șef al Statului Major polonez, Raimund Andrzejczyk a declarat că răspunsul la un eventual atac rusesc ar urma imediat, în special aliații sunt pregătiți să atace Sankt Petersburgul.

„Nu în prima zi, ci în primul minut”, a spus ofițerul, potrivit cotidianului Bild. Potrivit acestuia, loviturile vor lovi instalații strategice situate pe o rază de 300 de kilometri, inclusiv Sankt Petersburg.

Aindrzejczyk a declarat că partea poloneză negociază în prezent achiziționarea a 800 de rachete capabile să lovească ținte aflate la o distanță de până la 900 de kilometri. Acest armament va fi folosit în caz de război cu Rusia.

Și Ministerul Apărării din Suedia nu exclude un atac al Rusiei asupra țării pentru a obține controlul asupra Mării Baltice.

Partea suedeză a subliniat disponibilitatea Kremlinului de a-și asuma riscuri militare și politice mari.

Înainte de aceasta, a devenit cunoscut faptul că Finlanda și Estonia dezvoltă un plan pentru a bloca flota rusă în Marea Baltică în caz de necesitate. În același timp, țările nu au intrat în detalii și nu au precizat în ce circumstanțe ar putea recurge la punerea în aplicare a unui astfel de plan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Spectatori tratați pentru greață severă la Opera din Stuttgart, după o piesă cu sex nesimulat și piercing live, criticată de Biserică

2 Voi ați citit ce scrie ziarul local Vremea Nouă despre „cazul Tătaru”?

3 Odrasla lui Dragnea, și divorțat, și cu banii luați. Și-a dat fosta soție în judecată pentru „partaj bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”

4 Așa o fi?

5 Senatorul Eugen Pîrvulescu, ridicat de DNA