Polițistul care i-a dat Dianei Șoșoacă motocicleta și casca, dat afară din sistem

Polițistul care i-a dat Dianei Șoșoacă motocicleta și casca, dat afară din sistem

Valer Kovacs, polițistul care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta și casca, pentru un clip electoral, a fost destituit pentru că a „exprimat opinii contrare intereselor României", a transmis MAI.

Polițistul Valer Kovacs a fost destituit FOTO Diana Iovanovici-Șoșoacă / Facebook

Polițistul Valer Kovacs a fost destituit FOTO Diana Iovanovici-Șoșoacă / Facebook

„Măsura disciplinară a fost luată conform prevederilor legale, după parcurgerea tuturor paşilor procedurali, la propunerea Consiliului de disciplină, constituit la nivelul instituţiei", a anunțat MAI, potrivit Știrile ProTV.

Conform Raportului de cercetare prealabilă, în esenţă, în cadrul cercetării prealabile, s-a reţinut faptul că, în intervalul iunie 2022 - martie 2024, cel în cauză a distribuit în spaţiul public, utilizând mai multe conturi pe diferite platforme de socializare, dar şi prin participarea în cadrul unor emisiuni TV, conţinut audio-video, care, prin mesajul şi afirmaţiile făcute, a adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistraţi etc.), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferinţe politice, a încălcat obligaţia de a respecta confidenţialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect faţă de colegi sau alte persoane şi nu a asigurat informarea corectă a cetăţenilor, precizează MAI.

Anterior, agentul de poliție a fost sancționat în repetate rânduri, fără a arăta vreun regret pentru faptele comise, a mai subliniat MAI.

În replică, Valer Kovacs susține că a fost omul care a aplicat cele mai multe sancţiuni administratorilor de drum pe tronsonul de autostradă.

„Mi se impută că aş fi adus atingere onoarei instituţiei din care fac parte", susţine Valer Kovacs într-un dialog cu liderul AUR George Simion, postat pe Facebook. El spune că i se reproşează că a făcut poză cu europarlamentarul Cristian Terheş, precizând că dosarul referitor la faptul că i-a oferit Dianei Şoşoacă motocicleta reprezintă un alt dosar.

În apărarea lui a intervenit și europarlamentarul Cristian Terheș, care a susținut că motivul real al destituirii este că Valer Kovacs a amendat în mai multe rânduri CNAIR, pentru faptul că nu au protejat cum se cuvine carosabilul, lucru ce l-ar fi nemulțumit pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

La sfârşitul lunii mai, poliţistul a fost cercetat disciplinar după ce i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta de serviciu, dar şi casca de poliţist şi a făcut o fotografie alături de aceasta . Poliţia Română a anunţat atunci că a demarat verificări, după ce Diana Şoşoacă a postat pe reţelele de socializare un clip în care se urcă pe o motocicletă a Poliţiei, purtând o cască de poliţist. De asemenea, senatoarea s-a fotografiat şi cu agentul de poliţie, îmbrăcat în uniformă, verificările vizând posibila încălcare a Statutului Poliţistului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…