Polițiștii au luat măsuri împotriva șoferilor care au condus până la Cabana Capra, afectată de avalanșă

Polițiștii au luat măsuri împotriva șoferilor care au condus până la Cabana Capra, afectată de avalanșă

Deși drumul spre Cabana Capra era închis circulației din data de 17 noiembrie, în momentul avalanșei de sâmbătă seara aici se aflau 72 de persoane, dintre care 57 de turiști și 15 angajați ai complexului.

Drumul era închis FOTO ISU Argeș

Drumul era închis FOTO ISU Argeș

Mai mulți turiști din judeţele Argeş, Timiş şi din Bucureşti au fost surprinși de avalanșe în timp ce erau cazați la Cabana Capra. Avalanșa a produs pagube şi a acoperit cu zăpadă maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, turiștii fiind preluaţi de un autocar şi au fost duşi, în siguranţă, la casele lor. Pentru că n-au ţinut cont de avertizare şi au intrat pe un drum interzis, şoferii vor fi amendaţi şi vor rămâne fără carnet pentru 60 de zile. Șoferii care au încălcat interdicţia de a circula pe Transfăgărăşan iarna pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare.

Decizia a fost luată după ce autoritățile au anunțat că d rumul pe care au ajuns turiștii la cabană era închis circulației din 17 noiembrie. De atunci, au mai fost șoferi care şi-au forțat norocul. „Dacă acolo e drum închis nici nu e cazul să facem noi sesizare. Acolo este un interzis, peste interzis nu treci. Ai trecut, răspunzi şi plăteşti“, a spus Gheorghe Mihăiţă, de la Drumuri Naţionale Argeş.

Avalanșă FOTO ISU Argeș

Avalanșă FOTO ISU Argeș

Și Raed Arafat a reacționat față de gestul iresponsabil al turiștilor și al angajaților cabanei: „Dacă turiştii îşi riscă viaţa, normal că risca şi viaţa salvatorilor. Colegii noştri au avut greutăţi în deblocarea drumului, au avut obstacole, copaci căzuţi“.

Pentru a ajunge la cabană, salvamontiștii au survolat zona cu ajutorul dronei din dotare pentru a verifica riscul de producere a unor noi avalanşe.

În urmă cu câteva zile, meteorologii sibieni au avertizat că este risc mare de producerea de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, fiind vizată şi zona Bâlea Lac.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”