Poliția Română, pe urmele făptașilor atentatului cu bombă de la Arad din 2021. Noi date din anchetă

Poliția Română, pe urmele făptașilor atentatului cu bombă de la Arad din 2021. Noi date din anchetă

La mai bine de trei ani de la atentatul cu bombă de la Arad, când mașina omului de afaceri Ioan Crişan a explodat, provocând moartea acestuia, anchetatorii sunt pe cale să rezolve cazul. Cea care ar fi pus la cale atacul ar fi chiar fiica omului de afaceri.

Afaceristul Ioan Crișan a fost ucis pe 29 mai 2021 FOTO Adevărul

Afaceristul Ioan Crișan a fost ucis pe 29 mai 2021 FOTO Adevărul

UPDATE Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis de o bombă plasată în mașina sa, este cea care ar fi comandat atentatul. Ea ar fi fost ajutată de trei prieteni ai milionarului ucis, iar bomba ar fi fost plasată de asasini plătiți, care acum s-ar afla în alte țări.

Au apărut noi informații din ancheta privind asasinatului din Arad, din 29 mai 2021, când afaceristul Ioan Crișan a fost ucis de o bombă montată în mașină.

Miercuri dimineață, anchetatorii efectuează șapte percheziții domiciliare în acest caz.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că asasinatul ar fi fost comandat de apropiați ai victimei. Practic, sunt vizați membri ai familiei omului de afaceri.

Până acum, anchetatorii români au colaborat cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac.

”Subliniem că, în cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice.Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern”, potrivit Polițeii Române.

Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai 2021, în explozia maşinii sale, pe o stradă din Arad. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi a arătat că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Primii care au intervenit la fața locului în acea dimineață au fost pompierii. Aceștia au descoperit cadavrul făcut scrum al omului de afaceri.

În data de 31 mai 2021, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

La acea vreme, anchetatorii luau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

În atac a fost folosit un exploziv de mare putere, potrivit concluziilor procurorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

4 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

5 Sondaj Avangarde-INSOMAR / Finală Ciolacu-Ciucă la prezidențiale / Opoziția nu răzbește la parlamentare