Poliția Ilfov: 7 șoferi cu rezultate pozitive la testarea antidrog, confirmați de IML cu substanțe psihoactive în organism

Poliția Ilfov: 7 șoferi cu rezultate pozitive la testarea antidrog, confirmați de IML cu substanțe psihoactive în organism

Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov anunță, miercuri, că șapte șoferi care au fost testați pozitiv la testul antidrog, în ultimele zile, au primit rezultatul de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML), iar rata de confirmare la probe este de 100%.

Șoferi testați pozitiv cu aparatul, depistați cu substanțe psihoactive în organism FOTO: Arhivă

Șoferi testați pozitiv cu aparatul, depistați cu substanțe psihoactive în organism FOTO: Arhivă

La nivelul IPJ Ilfov, pentru cei 7 de șoferi testați pozitiv, cu Drager5000, în perioada 29 iunie -prezent, au fost emise rezultatele de către structura de medicină legală”, a transmis, miercuri, IPJ.

Potrivit Inspectoratului, pentru toți cei 7 șoferi, a fost confirmată de structura de medicină legală prezența de substanțe psihoactive în organism.

Prin urmare, „rata de confirmare la probe, pentru șoferii testați pozitiv cu aparatul, la nivelul IPJ Ilfov, este de 100%”, arată sursa citată.

În Capitală , dintre cele 27 de teste efectuate începând cu data de 29 iunie și până luni, 24 au avut rezultate pozitive, confirmate de INML. Prin urmare, rata de confirmare la probe, dintre șoferii depistați pozitiv la teste anti-drog cu aparatul a fost de peste 85%.

Amintim că, Ordonanța de urgență care prevede reținerea permisului de conducere pentru șoferii ce refuză testarea sau sunt depistați pozitiv la testul pentru alcool ori substanțe psihoactive, și restituirea acestuia dacă rezultatele analizelor nu sunt primite în termen de 72 de ore, a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat proiectul de ordonanță de urgență joia trecută, aducând clarificări cu privire la șoferii suspectați de consumul de substanțe psihoactive și cei care refuză testarea. Aceste măsuri sunt menite să întărească siguranța rutieră și să gestioneze mai eficient situațiile în care există suspiciuni de consum de substanțe interzise.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii