Pocora (PNL): Asistăm la o perioadă a patimilor pentru justiție; PSD are o adevărată agendă de blocare a justiției

Pocora (PNL): Asistăm la o perioadă a patimilor pentru justiție; PSD are o adevărată agendă de blocare a justiției

Deputata PNL Cristina Pocora a acuzat, marți, PSD că are "o adevărată agendă de blocare a justiției".

"În momentul de față asistăm la o adevărată perioadă a patimilor pentru justiție și toate aceste lucruri le vedem făcute de PSD. Vedem cum PSD are o adevărată agendă de blocare a justiției, cum au acțiuni peste acțiuni în așa fel încât să blocheze buna funcționare a actului de justiție. Avem exemple nenumărate de vot împotriva ridicării imunității unor parlamentari, avem încercarea de modificare a Statutului din Camera Deputaților unde au încercat să introducă superimunitatea, avem această propunere legislativă ( propusă de social-democratul Șerban Nicolae pentru modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală—n.r.). Toate arată o acțiune bine gândită de cei de la PSD de a bloca justiția", a declarat Cristina Pocora, la Parlament.

În opinia sa, senatorul Șerban Nicolae vrea să considere corupția ca "nefiind un lucru așa de periculos".

"Dacă o privești global (inițiativa — n.r.), ai putea să începi o discuție, dar diavolul stă în detalii și, dacă te uiți de unde a pornit această discuție, vedem foarte clar de la ce cazuri a pornit, de la cazul dlui Șova, de la toate aceste cazuri de parlamentari ai arcului guvernamental pe care PSD i-a apărat în fața justiției. Dl Șerban Nicolae vrea să considere corupția ca nefiind un lucru așa de periculos. Din punctul meu de vedere, actele de corupție sunt la fel de periculoase ca și actele violente, pentru că dacă iei din banul public, de exemplu din banii pentru școli, pentru spitale, pentru copii, condamni oameni bolnavi la moarte sau la o viață săracă, fără școală, fără lucrurile necesare. Prin urmare, mi se pare că și actele de corupție sunt la fel ca toate celelalte infracțiuni", a subliniat Pocora.

Întrebată dacă politicienii trebuie să beneficieze de tratament special atunci când sunt arestați, ea spus că aceștia nu trebuie să aibă alte condiții față de ceilalți cetățeni.

"Și politicienii sunt cetățeni și trebuie să existe aceeași regulă pentru toată lumea. Treaba cu cătușele — probabil că dl Nicolae și cei de la PSD sunt puternic influențați emoțional de toate cazurile din ultima vreme. PSD are o mare problemă de corupție, vedem cum lideri marcanți ai PSD trebuie să meargă în fața justiției, cel mai corect ar fi ca ei să meargă să răspundă la întrebările justiției, și acolo, nu în Parlament, să se decidă dacă sunt sau nu vinovați. Ba mai mult, vedem acest disconfort și la dl premier Victor Ponta care, de fiecare dată când dvs îi cereți să comenteze chiar decizii ale sale ca președinte și ale conducerii PSD, dumnealui se enervează, vă atacă, acest lucru arată în mod categoric cum se raportează dl Victor Ponta și PSD la justiție, la cetățean și la votul din 16 noiembrie", a arătat deputata liberală.

Senatorii Comisiei juridice au decis marți, cu majoritate de voturi, amânarea pentru următoarea ședință a proiectului de lege propus de social-democratul Șerban Nicolae pentru modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

În esență, inițiativa legislativă vizează controlul judiciar, unde se propune introducerea unei durate aplicate în timp. În ceea ce privește propunerea de arestare preventivă, inițiatorul consideră că aceasta este una singură, însă poate avea două forme de manifestare, în funcție de locul de execuție — arestul la domiciliu și arestul sever. Senatorul PSD se mai referă între altele la condițiile în care se dispune măsura arestului sever și cea privind încătușarea. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”