PNL: Decizia angajării răspunderii de către Guvern a fost discutată și stabilită în Coaliție

PNL: Decizia angajării răspunderii de către Guvern a fost discutată și stabilită în Coaliție

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat, într-o declarație pentru News.ro, că decizia angajării răspunderii de către Guvern a fost discutată, agreată și stabilită în Coaliție. Ionuț Stroe a precizat că „este vorba despre o asumare a acestui pachet de reforme din partea Guvernului”.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL FOTO: Facebook

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL FOTO: Facebook

„Decizia angajării răspunderii de către guvern a fost discutată, agreată şi stabilită în coaliţie. Singura posibilitate la îndemâna guvernului pentru a modifica legi organice este prin angajarea răspunderii. Nu poţi modifica astfel de acte normative prin Ordonanţă de Urgenţă, ci doar prin dezbatere parlamentară sau angajarea răspunderii. Or, în această situaţie de reală urgenţă în care ne aflăm, dezbaterea parlamentară a atâtor acte normative ar fi durat mult prea mult”, a explicat reprezentantul PNL decizia asumării răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale”, a precizat Ionuț Stroe, potrivit News.ro.

Liberalul a subliniat că „suntem într-o situaţie de reală urgenţă pentru aplicarea acestor măsuri, astfel încât să aibă efectul dorit în aceste ultime patru luni ale anului”.

Guvernul își asumă răspunderea pe reforma bugetară și fiscală

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că Puterea nu va veni cu OUG-uri pentru reforma fiscală și bugetară, ci își va angaja răspunderea în fața Parlamentului, ceea ce înseamnă că își pune mandatul de șef al Executivului pe masă, în cazul în care Opoziția vine cu o moțiune de cenzură.

De aceea, vreau să anunț că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme și să ducă această țară înainte și cine se opune și luptă pentru privilegii și pentru bogați. Eu cred că aceasta este calea și vă anunț că voi merge înainte cu fermitate”, a conchis liderul de la Palatul Victoria.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege”, prevede Constituția. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în și e strânsă majoritatea.

Dacă Guvernul nu a fost demis , proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…