Ploaie de drone ucrainene la Moscova! O femeie ar fi murit și zeci de zboruri au fost anulate

Ploaie de drone ucrainene la Moscova! O femeie ar fi murit și zeci de zboruri au fost anulate

Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra mai multor regiuni ale Rusiei.

Oficialii ruși au declarat marți că au doborât cel puțin 15 drone în jurul Moscovei, în cursul nopții, în urma unui val de atacuri care au incendiat clădiri și au forțat suspendarea a peste 30 de zboruri în capitală.

Au fost atacate şi regiunile Breansk, Tula, Kaluga, Belgorod, Kursk, Oryol, Voronej și Krasnodar Krai.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a declarat că o femeie de 46 de ani a fost ucisă, iar alți trei civili au fost răniți în atacul cu drone din orașul Ramenskoye, situat la 46 km sud-est de Moscova.

Kyiv Independent nu poate verifica afirmația, iar Ucraina nu a comentat încă despre presupusul atac.

Videoclipurile cu presupusele explozii auzite peste regiunea Breansk au fost postate pe rețelele de socializare de locuitori în jurul orei 00:30.

Guvernatorul Alexander Bogomaz a susținut că 59 de drone ucrainene au fost doborâte de apărarea antiaeriană peste noapte.

Mai târziu în noapte, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a susținut, de asemenea, că mai mult de 12 drone au fost doborâte deasupra regiunii Moscovei în drum spre capitală. Serviciile de urgență răspund la un incendiu la etajele 11 și 12 ale unei clădiri rezidențiale din Ramenskoye, a mai spus primarul.

Canalele de Telegram SHOT și Baza, care sunt apropiate de serviciile de securitate ale Rusiei, au postat videoclipuri cu flăcări ieșind dintr-o clădire rezidențială cu mai multe etaje, spunând că cinci apartamente au fost distruse în atacul cu drone din Ramenskoye.

Resturile doborâte de dronă au fost găsite și lângă Aeroportul Internațional Jukovsky, la aproximativ 36 de kilometri sud-est de centrul Moscovei. Peste 30 de zboruri internaționale și interne, programate inițial pentru decolare între 0:00 și 7:00, au fost amânate pe aeroportul Vnukovo, din cauza atacului.

Aeroportul Domodedovo din regiunea Moscovei a fost închis la primele ore ale dimineţii.

În regiunea Tula, două drone au fost doborâte, iar resturi au căzut pe o instalație energetică. Aproximativ 12 drone au fost doborâte şi deasupra regiunii Kursk, care este parțial controlată de Ucraina.

În ultimele luni, forțele ucrainene au intensificat atacurile împotriva țintelor de pe teritoriul rus, cu scopul de a deteriora industria petrolieră și instalațiile militare de producție a Rusiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

3 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

4 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

5 Top 5 cele mai proaste avioane de luptă din istorie, numite de experți adevărate „sicrie zburătoare”