Platformă online cu informații privind realitățile sociale românești, lansată de o fundație germană
Friedrich-Ebert-Stiftung România a lansat o platformă online care le oferă tuturor celor interesați posibilitatea de a-și forma opinii documentate, fundamentate pe date și pe informații provenind din surse oficiale cu privire la realitățile sociale românești, informează un comunicat de presă remis, marți, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, platforma este accesibilă la adresa www.monitorsocial.ro și poate fi folosită ca o resursă informațională, unde pot fi găsite diverse informații despre felul în care e distribuită sărăcia și bogăția, despre structura pieței muncii, despre decalajul dintre diferitele regiuni și decalajul/ disparitatea dintre România și alte țări.
"Monitorul poate fi utilizat și ca un instrument de informare — info-graficele noastre pot fi distribuite pe rețelele de socializare, pot fi folosite de către presă și de către toți cei interesați. Nu în ultimul rând, Monitorul Social se vrea o platformă interactivă, unde puteți schimba opinii și exprima păreri", precizează comunicatul amintit.
Aceeași sursă menționează că platforma își propune să aibă un caracter interactiv și să stimuleze dezbaterea informată.
"Monitorul Social conține și un forum de discuții, în care periodic vom propune spre dezbatere diverse teme, invitând utilizatorii să vină cu opinii pro sau contra. Prima temă de dezbatere este legată de modalitatea de impozitare în România — cotă unică vs cote progresive de impozitare", se arată în comunicat.
Vor fi puse la dispoziția celor interesați cifre la zi cu date și informații noi, care vor reflecta ultimele evoluții, cele mai recente rezultate ale diverselor cercetări sau alte date relevante.
"Cum stă România la capitolul sărăcie, analfabetism, inegalitate? Sunt românii fericiți? Care e situația educației? Și, mai ales, cum se poziționează România față de alte state din UE și din regiune? Monitorul Social oferă o secțiune ce conține 14 indicatori-cheie anuali și mici narațiuni statistice care oferă o imagine a profilului socio-economic al României și a poziției acesteia printre alte state din vestul Europei, dar și din regiune. Friedrich-Ebert-Stiftung România vă pune la dispoziție informații despre rata de sărăcie, despre structura ocupării, despre numărul de accidente rutiere, abandonul școlar și alte astfel de informații", arată sursa amintită. AGERPRES