Plante care atrag energiile negative și nu trebuie ținute în casă sub nicio formă. Unde trebuie să le așezi
Unele plante nu ar trebuie ținute în casă pentru că aduc ghinion. Conform regulilor Feng Shui, există câteva care atrag energiile negative, blocând astfel domeniile importante din viața ta. Este indicat să le așezi în grădină, pe terasă sau în balcon.
Aloe Vera, o plantă care atrage energii negative în casă FOTO Shutterstock
Deși este folosită cu succes în medicină, Aloe Vera aduce ghinion, dacă este ținută în casă, scrie click.ro
Frunzele foarte lungi, ascuțite, cu spini sunt semn de rău augur. Este recomandat să o așezi în gradină, balcon sau terasă astfel încât să funcționeze ca plantă protectoare.
Cactusul, ușor de îngrijit și deosebit de frumos, se găsește în majoritatea locuințelor, deși se spune că atrag cea mai negativă energie. Acesta este un motiv consistent pentru care nu ar trebui să aveți acest tip de plantă în casă, este mai bine să o puneți la intrare sau în curte.
Citește articolul complet pe click.ro
Ce minuni fac iedera și „floarea vieții“, cum le îngrijești
La polul opus, unele plante nu sunt doar de decor în casă, ci fac adevărate minuni pentru sănătate. Fără să știm, acestea purifică aerul, aduc beneficii suferinzilor de astm, iar altele chiar ajută la îndepărtarea mucegaiului din locuință.
Conform studiilor realizate în decursul timpului, aproximativ 100 de substanţe chimice volatile sunt emanate, în medie, de materialele sintetice din locuinţă. Există anumite plante care purifică aerul în casă, aşa că atunci când doriţi să adăugaţi un ghiveci cu flori în „grădina“ interioară ţineţi cont şi de calităţile care ajută la „eliminarea“ toxinelor.
În anii ‘80, NASA (Agenţia Spaţială Americană) în colaborare cu Associated Landscape Contractors of America, a studiat mai multe plante pentru a vedea care au capacitatea de a purifica aerul din spaţiile închise. Bineînţeles, concluziile pot fi aplicate cu succes nu numai în interiorul navetelor spaţiale, ci şi în spaţiile închise de pe Pământ.
Iedera englezească oferă prospețime aerului și este benefică persoanelor cu astm sau diverse alergii. De asemenea, planta îndepărtează formaldehida, mucegaiul, dar și benzenul regăsit în detergenți, materiale sintetice și pesticide. Iedera a fost desemnată în 2010 planta medicinală a anului, relatează urban.ro
Denumita „floarea vieții”, crizantema, care are un parfum unic, este eficentă pentru îndepărtarea amoniacului, dar mai ales a benzenului. Acesta este considerat un agent cancerigen, prezent în mase plastice, țigări și substanțe chimice.
Gerbera sau margareta nobilă este indicată a fi plasată în dormitor deoarece purifică aerul și este de mare ajutor celor care suferă de tulburări ale somnului.
Sursa: adevarul.ro