Planta recunoscută de NASA ca fiind un purificator fantastic de aer. Cum trebuie îngrijită

Planta recunoscută de NASA ca fiind un purificator fantastic de aer. Cum trebuie îngrijită

Una dintre plantele extrem de importante pentru crearea unui mediu interior mai sănătos, dracaena este foarte eficientă privind purificarea aerului. Planta este de asemenea una foarte rezistentă și adaptabilă.

Dracaena, o plantă-minune FOTO IKEA

Dracaena, o plantă-minune FOTO IKEA

Un studiu întocmit de către experții de la NASA în urmă cu cîțiva ani a scos la iveală faptul că dracaena, crescută în România ca plantă decorativă de interior, este un impresionant purificator de aer, având abilitatea de a elimina compuși toxici precum benzenul, formadelhida, xilena și tricloretilena.

„Adevărul” a vorbit cu un horticultor din Argeș despre proprietățile impresionante ale acestei plante și despre modul în care dracaena trebuie îngrijită.

„Dracaena este o plantă foarte flexibilă în ceea ce privește iluminarea, putând crește în condiții variate, de la lumină slabă până la lumină puternică. Planta are și o rezistență impresionantă la secetă. Spre deosebire de alte plante, dracaena produce oxigen și absoarbe dioxidul de carbon în timpul nopții, făcând-o un excelent purificator de aer de interior când dormim”, a explicat pentru ”Adevărul” horticultorul Ștefan Marinescu.

Fiind o plantă tropicală, dracaena preferă temperaturile mai ridicate. Ideal este ca în încăperea unde aveți dracaena să fie o temperatură de minimum 18 grade Celsius și de maximum 28 de grade Celsius. De asemenea, trebuie evitate fluctuațiile bruște în ceea ce privește temperatura.

Planta preferă un mediu mai umed. Pe timpul iernii, când aerul din locuință este mai uscat, puteți utiliza o tăviță umplută cu apă pentru a crește nivelulul umidității dracaenei.

„În cazul dracaenei, trebuie evitată categoric udarea în exces, altfel riscați să distrugeți planta. Dracaena este o plantă ce preferă ca solul în care crește să se usuce ușor și neforțat între udări. Tot pentru îngrijirea corespunzătoarei a dracaenei este foarte important să aibă un sol foarte bine drenat, cu un amestec de calitate în care puteți adăuga inclusiv nisip”, mai spune Ștefan Marinescu.

Dracaena include în total în jur de 120 specii de arbuști cu aspect de tufă. Odată cu îmbătrânirea, plantele formeaza tulpină. Cele mai multe specii de dracaena sunt originare din Africa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa începe să arate „măreția” Rusiei...

2 Surprinzătoarele declarații despre Ucraina ale președintelui Cehiei

3 VIDEO Imagini din Italia...

4 VIDEO Ucraina a anunțat luni seara că a intrat în Rusia dintr-o nouă direcție

5 Câți ca ăsta mai sunt în sistemul de învățământ?