Plângere la Parchetul General împotriva lui Ponta şi Antonescu

Plângere la Parchetul General împotriva lui Ponta şi Antonescu

Fundaţia Mişcarea Populară a depus marţi o sesizare la Parchetul ICCJ în care cere constatarea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu de către premierul Ponta şi persoanele care ocupau funcţii de demnitate publică în vara anului 2012, în timpul referendumului de demitere a preşedintelui.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a anunţat într-o conferinţă de presă depunerea acestei sesizări după ce a arătat că se împlinesc doi ani de la referendumul de demitere a preşedintelui României, organizat de USL, arătând că îi aşteaptă pe Mihai Răzvan Ungureanu şi pe Monica Macovei să se alăture acestui demers al Fundaţiei Mişcarea Populară.

“Astăzi, Fundaţia Mişcarea Populară, în dispoziţiile art. 288, alin. 1, raportat la art. 290, alin. 1 din Codul de procedură penală, a depus o sesizare pentru persoane care au exercitat şi exercită funcţii de demnitate publică la nivel central, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 297, alin. 1 din noul Cod penal, anume abuz în serviciu în ceea ce priveşte ceea ce noi considerăm abuzul împotriva statului de drept comis în vara anului 2012. Noi, Fundaţia Mişcarea Populară, solicităm Parchetului General să constate faptul că, în exercitarea funcţiilor deţinute, primul ministru a acţionat în mod nelegal prin emiterea unor acte cu încălcarea dispoziţiilor legale, acţiunile sale au adus atingere relaţiilor sociale referitoare la atribuţiile fundamentale ale statului de drept, constituind un pericol real şi evident pentru siguranţa statului. În egală măsură, solicităm Parchetului General să administreze probe din care, în opinia noastră, a juriştilor din fundaţie, va reieşi cu claritate acţiunea concretă a unei grupări de oameni politici în frunte cu primul ministru al României fără concursul căruia acest plan de afectare a statului de drept nu ar fi devenit operaţional, adică grupare acţionând organizat şi premeditat folosind mijloace ce au dus la deturnarea finalităţii legale, în scopul de a obţine demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu”, a explicat Cristian Diaconescu, candidatul PMP pentru prezidenţiale.

El a arătat că “se impune ca, în baza unei evaluări in rem în legătură cu fapta, Parchetul General, ţinând seama de toate consecinţele interne şi internaţionale ale acţiunilor conduse din acea perioadă de o serie de politicieni aparţinând USL, să tragă concluziile necesare din perspectivă penală în ce priveşte săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”.

Diaconescu a mai spus că sesizarea se referă la grupul politic care a acţionat la acea dată şi care îi cuprinde atât pe primul ministru, cât şi pe preşedintele Senatului din acea perioadă.

“Fiind vorba de o sesizare in rem, este vorba de investigarea pe care Parchetul General trebuie să o facă în legătură cu elementele constitutive în ceea ce priveşte o faptă penală de abuz în serviciu, grupul politic infracţional care acţiona la acea dată în mod categoric cuprinzându-l pe primul ministru şi pe preşedintele Senatului şi evident mai multe persoane care au ajutat la adoptarea unor ordonanţe de urgenţă de o manieră distructivă la adresa funcţionării instituţiilor statului, care au manipulat publicarea în Monitorul Oficial a acestor ordonanţe de urgenţă, în aşa fel încât să lase liber acţiunea abuzivă împotriva instituţiilor statului”, a adăugat Diaconescu.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”